LIVE: Løkke vil have nye kampfly for milliarder

Statsministeren og forsvarsministeren holder pressemøde om Danmarks nye kampfly

Hør flykender og redaktør på nytkampfly.dk Andreas Krog fortælle om de nye kampfly her

Det danske Flyvevåben skal have nye fly.

De metaltrætte F-16-fly, der har været på vingerne siden begyndelsen af 1980'erne kan ikke mere og skal erstattes af nyere og mere højteknologiske fly.

Netop nu holder statsminister Lars Løkke Rasmussen og forsvarsminister Peter Christensen pressemøde i Spejlsalen på Christiansborg.

Her fremlægger de to Venstre-spidser regeringens indstilling til forsvarsforligkredsen om, hvilket fly, regeringen mener, skal indkøbes.

F-35 Joint Strike Fighter ligger forrest i feltet, der kæmper om at blive Danmarks nye kampfly. Enhedslisten, der ikke går ind for, at der skal købes nye kampfly, er bange for, at de op mod 30 milliarder kroner, som indkøbet vil koste, vil ramme velfærden hårdt. (Foto: Polfoto) Dansk politik Enhedslisten: Frygter at nye kampfly vil ramme velfærden

Forsvarsforligkredsen skal efterfølgende mødes og diskutere om de vil følge regeringens indstilling både med hensyn til typevalg og antal fly.

Forligskredsen består af alle partier i Folketinget på nær Alternativet og Enhedslisten, der begge er imod indkøb af kampfly til brug på bombemissioner ude i verden.

Se pressemødet LIVE i afspilleren over artiklen og følg Ekstra Bladets LIVE-dækning herunder.

28 kommentarer
Vis kommentarer