LIVE-TV: Løkke: Skattereform udskudt nogle måneder

Statsminister Lars Løkke holder pressemøde midt i regeringsseminaret

Pressemøde om den aktuelle asyl-, flygtninge- og migrationssituation i lyset af Sveriges seneste tiltag med ID-kontrol. Foto: Philip Davali.
Pressemøde om den aktuelle asyl-, flygtninge- og migrationssituation i lyset af Sveriges seneste tiltag med ID-kontrol. Foto: Philip Davali.

Regeringen afholder regeringsseminar på Kragerup Gods i disse dage.

I den forbindelse holder statsminister Lars Løkke (V) et pressemøde, hvor han blandt andet kom ind på flygtninge og den udskudte skattereform.

- Vi har brugt en stor del af vores kræfter på at håndtere flygtninge-krisen. Det er dog ikke vores eneste tema, siger Lars Løkke.

Statsministeren talte om udgifter til asylbehandling og ude i kommunerne, men særligt integrationen kunne gøres bedre ifølge Lars Løkke.

- De historiske resultater er ikke prangende. Det siger sig selv, at det skal gøres bedre.

Den omstridte skattereform, som i går fik Anders Samuelsen fra LA til at true med at vælte regeringen, blev også nævnt af statsministeren.

Regeringen havde nemlig udskudt forhandlinger, og Lars Løkke siger nu, hvor længe.

- En helt central ambition for 2016 er at gennemføre en skattereform, som sænker skatten på arbejde.

- Vi udskyder forhandlinger om reformen med nogle måneder, siger Løkke.

Selv om LA truer regeringen på livet, hvis man ikke indkalder til skatteforhandlinger i foråret, så fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nu, at regeringen udskyder skattereformen til efteråret.

Statsministeren slår fast, at regeringen først vil forsøge at finde en løsning på de store udgifter til asylansøgere og flygtninge via forhandlinger med kommunerne og arbejdsmarkedets parter.

Derefter vil regeringen til sommer fremlægge en ny 2025-plan for dansk økonomi. Og derefter kan politikerne så begynde at diskutere skat.

Regeringen er ifølge Løkke i arbejdstøjet, og derfor ser man også på en ny planlov i den kommende tid.

- Vi tager også hul på en ny og rimelig planlov, som skal give mere frihed, så den optimisme og vækst vi ser i de store byer, også spredes ud til hele landet, siger Lars Løkke.

Opdateres...

108 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere