LIVE-TV: Løkke sommer-charmer før maraton-debat

Politikerne kaster sig ud i en maraton-debat i Folketinget i dag, men inden har Lars Løkke (V) kastet sig ud i en storstilet charmeoffensiv i landets aviser

Lars Løkke er på charmeoffensiv før sommerferie. Polfoto: Mathias Svold.
Lars Løkke er på charmeoffensiv før sommerferie. Polfoto: Mathias Svold.

Det er ikke hver dag, at statsminister Lars Løkke (V) siger tak til Enhedslisten eller Mette Frederiksens Socialdemokrater for den sags skyld.

Statsministerens charmeoffensiven kan dog læses i landets medier, hvor Venstre har indrykket en annonce med en tak til alle politiske venner og fjender på Christiansborg.

'Med jeres hjælp har vi siden valget fået noget for hånden. Tak for det', står der i annonce, som er underskrevet af Lars Løkke Rasmussen.

'Mine ministre og jeg glæder os til at fortsætte samarbejdet for et endnu bedre Danmark', lyder det.

Samtidig med annoncerne, som reklamefolk måske vil mene er en smule tekststung, har regeringen udsendt 46 sider med resultater, som man mener at have opnået siden valget.

God stil
Hos Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, er statsministerens annonce et udtryk for god stil.

Politikerne er på vej på sommerferie, men først skal de i dag ud i en maraton-debat, som før har taget op til 17 timer. Folketinget går officielt på sommerferie grundlovsdag - 5. juni - men inden holder man en afslutningsdebat. Det sker i dag fra klokken ni og frem.

Debatten kan tage så lang tid, fordi emnet er bredt. Kollegerne har spurgt statsminister Lars Løkke (V), om hvad han kan 'oplyse om den indenrigs- og udenrigspolitiske situation?'

Det er ikke alle medlemmer af Folketinget, som er tilstede, men når Lars Løkke holder sin første tale klokken ni, er der godt fyldt op.

Klar til kamp
Det er Mette Frederiksen (S), som byder Lars Løkke op til debat, og hendes tropper er ved at fylde maven, så alle er klar til debatten.

104 kommentarer
Vis kommentarer