LIVE-TV Mette F. i samråd: Kritikken uden betydning

Mette Frederiksen netop nu i samråd om 'mærkelig sag': Samråd om asylansøgere og Eritrea-rapport er i gang

Mette Frederiksen forsvarer Eritrea-rapporten og Udlændingestyrelsen på det åbne samråd, som begyndte klokken 8.15 her til morgen.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at den del af rapporten, der har været kritik af  ikke har haft, og ikke vil få betydning for den konkrete sagsbehandling, har justitsminister Mette Frederiksen netop sagt.

Dansk politik Udlændingestyrelsen: Mail modsiger kritik fra embedsmand

Hun henviser til de kilder, der har trukket sig fra rapporten, fordi de mener, at bidragene og konklusionerne er taget ud af sammenhæng. Samtidig holder Mette Frederiksen fast i, at rapporten stadig kan bruges, selv om den har været udsat for en bred kritik.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen har netop kaldt hele forløbet omkring Eritrea-rapporten for 'en mærkelig sag', hvor der kan være embedsmænd, der har oplevet et pres for at finde bestemte konklusioner.

SF's Karina Lorentzen retsordfører undrer sig over, at Udlændingestyrelsen i sin anden redegørelsen om forløbet kan nå frem til, at den famøse Eritrea-rapport er 'faglig og saglig' forsvarlig, når den har mødt så stor international kritik og man selv har trukket konklusioner tilbage.

- Styrelsen finder fortsat grundlag for at anvende rapporten til oplysninger om identifikation om nationalitet for vedkommende. Når jeg siger, at her skal man spidse ører, for man skal være opmærksom på, at der her er oplysninger, som styrelsen mener er relevante, og derfor bør hele rapporten ikke trækkes tilbage, har Mette Frederiksen netop sag.

Dansk politik Styrelsen vil bruge metode bag omstridt rapport fremover

Hun understregede sin pointe ved at sige, at det nu var værd at 'spidse ører'.

I går forsøgte Mette F. at lægge en dæmper på sagen, da hun ville slå fast, at Udlændingestyrelsen ikke længere er i søgelyset for at have været under politisk pres under arbejdet med rapporten.

Dansk politik Kritikere står klar med Eritrea-skyts mod Frederiksen

Men de andre partiers udlændingeordførere har fortsat spørgsmål til sagen, der bunder i beskyldninger om, at rapporten tegner et langt mere rosenrødt billede af forholdene i Eritrea.

- Jeg tror ikke, der er en rygende pistol i denne sag, sagde justitsministeren i går efter, at Udlændingestyrelsen havde afleveret en redegørelse om sagen.

Mette Frederiksen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Mette F. blev grillet i samråd

0 kommentarer
Vis kommentarer