Annonce:
Annonce:

Lizettes bitre farvel

Den detroniserede fagboss, Lizette Risgaard, sagde søndag farvel til fagbevægelsen med et bittert opslag på Facebook. Hun er 'utrolig skuffet', skriver hun

BITTER PILLE: Lizette Risgaard er ude med riven efter sine omgivelser.
BITTER PILLE: Lizette Risgaard er ude med riven efter sine omgivelser.
Annonce:
Følg Politik

Den slagne FH-formand, Lizette Risgaard, havde søndag hurtige hænder - denne gang på tastaturet, hvor hun skrev et alenlangt, syrligt farvel på Facebook.

Her gentog Risgaard sin undskyldning til dem, der 'har følt', at hun har overskredet deres grænser.

Men beskyldningerne og stikpillerne fylder klart mest i Lizettes bitre farvel-salut, hvor hun mere end antyder, at hun er et offer for 'rygter og avisskriverier':

- Jeg mener, at man altid bør behandle sager som disse grundigt og sagligt - uanset hvem sagen omhandler, eller hvad sagen drejer sig om. Ikke afsige en hurtig dom baseret på avisskriverier, rygter eller folkestemningen på sociale medier, skriver hun.

Lizette Risgaard meldte søndag ud, at hun stopper som formand for FH og langede i samme ombæring ud efter dem, der fældede hende. Det virker som en ansvarsfraskrivelse, lyder det fra formanden for HK, Anja C. Jensen

HK-formand om Risgaard-udmelding: Fralægger sig ansvaret

Annonce:

Lagt ører til
- Jeg synes, jeg har skullet lægge øre til meget de seneste døgn - også meget, som jeg mener ikke er rigtigt. Jeg vil ikke gennemgå sagen her, men overlade det til advokatundersøgelsen, lyder det fra Risgaard.

Hun forklarer heller ikke afgangen med sine egne handlinger. Det er derimod oplysningerne om dem, som har ført til detroniseringen, mener hun:

- For mig har det altid været afgørende, at fagbevægelsens kamp står forrest. Men nu kan jeg konstatere, at de oplysninger, som bliver spredt fra flere sider, står i vejen for den kamp, lyder Risgaards begrundelse.

Dit eget ansvar, Lizette
Og det er ansvars-fralæggelse, lyder det fra HK-formand, Anja C. Jensen. HK var det første forbund, der trak støtten til Lizette Risgaard.

- Jeg synes, at det ser ud som om, at man prøver at give andre skylden, siger hun som reaktion på Risgaards Facebook-opslag.

- Jeg ved godt, hvor skylden for de handlinger ligger. Den ligger hos dem, der har overtrådt adfærdskodekset og hos den, der har lagt hænder, hvor de ikke skulle være.

- Lizette Risgaard selv?

- Ja.

Annonce:

Klapper i
Lizette Risgaard mener også, at hun er et offer for brudte aftaler:

- Aftaler er jo som regel noget, vi sætter højt i fagbevægelsen. Men allerede fredag eftermiddag stod det klart, at hverken aftaler eller fortrolighed betyder det samme for alle. Det er jeg utrolig skuffet over, skriver hun.

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få Lizette Risgaard til at forklare sine kanonader mod nær og fjern i et interview.

Eller blot svare på, om hendes fald ikke et hundrede procent skyldes hende selv.

Heller ikke FH's fungerende formand, Morten Skov Christiansen, har svaret på Ekstra Bladets ønske om et interview.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

TILTALE

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: