Annonce:
Annonce:

Løftebrud aflyst

NY ERHVERVSPAKKE I HUS: Løftebruddet lurede, men Venstre holder ord og lader dagpengene i fred

Annonce:
Følg Politik

Det blev ved tanken.

Finansminister Kristian Jensen (V) bebuder på Twitter, at regeringen ikke kommer til at finansiere sin erhvervspakke med besparelser på dagpengene til unge under 30 år.

'Forhandlingerne om erhvervspakke skrider hurtigt fremad. Ingen finansiering via dagpengesystemet,' skriver han.

Regeringen nåede søndag aften til enighed med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om netop erhvervspakken - men altså uden at skaffe midler til initiativerne hos de ledige.

Dermed kommer der ikke de forringelser af dagpengesatsen for unge, som regeringen ellers havde lavet detaljerede beregninger for i en række interne forhandlingsnotater, som Ekstra Bladet og andre medier har kunnet afsløre de seneste dage.

Venstre ville da også have haft et gevaldigt forklaringsproblem overfor vælgerne, hvis partiet havde deltaget til i en sænkelse af dagpengene.

Annonce:

Under valgkampen og flere gange siden da, har Lars Løkke og hans løjtnanter nemlig garateret, at de ikke ville pille ved ydelsen. Derfor lød det fra flere sider, at Venstre ville begå løftebrud, hvis initiativerne i notaterne var blevet gennemført.

Formand for fagforbundet FTF, Bente Sorgenfrey, roser regeringen for beslutningen.

'Det sidste er jeg glad for at høre, for det ville jeg opfatte som løftebrud, skriver hun på Twitter med direkte henvisning til Kristian Jenens udmelding samme sted.

Løkke foran gigantisk løftebrud: Unge ledige står til tæsk

Ervhverspakken indeholder en ny aktiesparerkonto, lavere afgifter for 565 mio. kr. til bekæmpelse af grænsehandel samt lavere vand- og elafgifter for samlet 30 millioner kroner.

- Vi styrker vores iværksætter- og aktiekultur og styrker vores turismeindsats, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på et pressemøde, hvor aftalen blev præsenteret.

Annonce:

Aftalen afskaffer bl.a. afgiften på nødder og sløjfer en planlagt chokoladeafgift. 'Ny grænseaftale afskaffer gakkede afgifter', lyder det i et faktaark fra Erhvervsministeriet, som giver et overblik over de pakkens afgiftnedsættelser.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl glæder sig over, at man er nået til enighed uden at straffe de ledige.

- Vi er tilfredse med, at vi har taget mindre fra råderummet til at finansiere pakken. Dermed er der forsat penge til ældre og velfærd og de øvrige ting, vi gerne vil bruge penge på, siger han.

Venstres løfter vakler

Her et udpluk af de løfter om ikke at røre ved dagpengene, som Venstres topfolk er kommet med.

7. juni 2015, DR1

Lars Løkke:

- Jeg siger ikke ét før valget, og så gør det stik modsatte efter. Vi kommer ikke til at skære i dagpengene. Og vi kan lave en aftale om det på stedet.

10. juni 2015, TV2

Lars Løkke:

- Vi har ingen planer om at skære i kontanthjælpen, skære i dagpengene eller skære i førtidspensionen. Det understreger jeg lige, fordi mine gode venner i Socialdemokratiet bliver ved med at bruge penge på at sprede den løgnagtige påstand.

1. september 2017, Berlingske (kræver login)

Kristian Jensen:

- Vi kommer ikke til at sænke ydelserne for arbejdsløse. Vi har en aftale omkring dagpengene, også om hvad niveauet er, og det ligger vi fast på.

15. oktober 2017, DR2 Hos Clement

Jakob Ellemann-Jensen:

- Jeg kan ikke forestille mig, at ydelserne vil blive sat ned. Jeg ved godt, at det er det spørgsmål, jeg får hele tiden. Og det kan jeg ikke forestille mig

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: