Annonce:
Annonce:

Løftebrudsudsigter: Det har han sagt

Der er lagt i kakkelovnen til løftebrud fra Jakob Ellemann. Det er da også langt fra sukkersøde ord, han har haft om Mette Frederiksen under valgkampen, men nu har piben fået en anden lyd

Under valgkampen afviste Jakob Ellemann-Jensen blankt, at Venstre skulle i regering med Mette Frederiksen som statsminister.
Men nu har piben fået en anden lyd.

 

Annonce:
Følg Politik

Det er ikke ligefrem flirtende ord - og søde tilnærmelser Jakob Ellemann har haft travlt med at kaste efter Mette Frederiksen.

Tværtimod! Han har kaldt hende 'rædselsfuld' og sagt, at 'han ikke kommer til at gøre Mette Frederiksen til statsminister'.

Men nu er der kommet andre boller på suppen hos Ellemann - og Venstre.

- Lad os nu kalde en spade for en spade. Selvfølgelig er det et løftebrud. Jeg gik til valg på at blive statsminister, og det blev jeg ikke. Det bliver jeg nødt til at acceptere. Det kan jeg ærgre mig over, men jeg kan også vælge at sige, at nu kan jeg forsøge at få det bedste ud af de mandater, Venstre har, siger Ellemann til TV2 News.

Det har Ellemann sagt om Frederiksen
Ekstra Bladet frisker lige hukommelsen op omkring, hvad Ellemann egentlig har gået og sagt om en SV-regering og Mette Frederiksen.

Annonce:

5. juni 2022
Da Mette Frederiksen for første gang luftede tanken om en regering over midten med både røde og blå partier, sagde Jakob Ellemann-Jensen, at Mette Frederiksens ønske var 'utroværdigt'.

4. oktober 2022
- Vi kommer ikke til at indgå i en regering sammen med Socialdemokratiet. Vi er grundlæggende uenige med socialdemokraterne, vi mener, der skal føres en anden politik, sagde Jakob Ellemann på et Venstre-pressemøde.

Adspurgt om han vil udelukke en regering med Socialdemokratiet, svarede han kategorisk.

- Ja. Jeg går til valg på en borgerlig-liberal regering. Og hvis der er én ting, som vi virkelig også har til fælles i den blå familie, så er det, at det er det, vi går til valg på. Der ved man, hvad man kan regne med.

16. oktober 2022
Til en statsministerkandidat-debat på DR spurgte BT, om han ville pege på Mette Frederiksen eller Lars Løkke Rasmussen som statsminister, hvis han skulle vælge én af dem.

- I hvert fald ikke Mette Frederiksen, var hans svar.

Annonce:

31. oktober 2022
I den sidste partilederdebat på TV2 kaldte han Mette Frederiksens tilnærmelser til en bred regeringen for 'et blufnummer.'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Læs mere

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Mest læste lige nu

rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Han arbejder for lidt og tjener for meget
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: