Løhde vil granske fede chef-bonusser: Region fortsætter belønningen

Løhde vil have undersøgt bonusser i staten. I Region Hovedstaden skal der ikke laves flere undersøgelser

Regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen. Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix
Regionsrådsformanden i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen. Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix
Følg Politik

Mens bonusser nu skal granskes i staten, så føler regionsrådsformanden i Region Hovedstaden sig tryg ved udbetalingen af engangsvederlag i regionen.

- Vi føler os trygge ved, at man udbetaler engangsvederlag til dem, der har lavet en ekstraordinær indsats, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

På et møde tirsdag i sidste uge drøftede regionsrådspolitikerne vederlagene. 

Innovationsminister Sophie Løhde (V) oplyser, at hun nu vil have en undersøgelse af bonusserne i staten. Men i Region Hovedstaden vil Sophie Hæstorp ikke sætte yderligere undersøgelser i gang.

Fede bonusser til offentlige chefer: Nu reagerer Løhde

- Vi har besluttet os for at følge op på det igen om et år. Det er reelt meget få penge, der er tale om - svarende til en promille af den samlede lønsum. 

- Vederlagene er noget, som er aftalt med organisationerne som en del af lønudviklingen. På den baggrund har vi ikke tænkt os at lave yderligere undersøgelser, siger Sophie Hæstorp Andersen.

Debatten om bonusserne er kommet, efter at DR Nyheder har kunnet fortælle, at en direktør i Region Hovedstaden fik et eftervederlag på 100.000 kroner for implementeringen af det udskældte it-system Sundhedsplatformen.

Sophie Hæstorp Andersen kan godt forstå, hvis nogen synes, at eftervederlaget til direktøren er mærkværdigt, men den var givet i overensstemmelse med reglerne, fortæller hun.

- Vi fandt ud af, at det alene var givet på baggrund af vedkommendes indsats og ikke på baggrund af resultater, siger hun.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+