Annonce:
Annonce:

Løkke: 100.000 nye udlændinge til Danmark

Straksopbremsning slået fejl. Hvis ikke flygtningene kommer i arbejde, vil det knække vores sammenhængskraft og splitte landet, frygter statsministeren

Den lovede straksopbremsning slog fejl. De næste fire-fem år vil flygtninge og indvandrere øge befolkningstallet med 100.000, forventer statsministeren. Foto: Jens Dresling
Den lovede straksopbremsning slog fejl. De næste fire-fem år vil flygtninge og indvandrere øge befolkningstallet med 100.000, forventer statsministeren. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forventer, at der kommer 100.000 nye til Danmark frem mod 2020.

Den straksopbremsning, han personligt lovede i valgkampen, kan altså ikke dæmme op for tilstrømningen. Derfor står integration øverst på dagsordenen, når han senere på ugen indleder trepartsforhandlinger med arbejdsmarkedets parter.

Bliver den ikke bedre, står det Danmark, vi kender, for fald, advarer han i Berlingske.

- Hvis ikke det lykkes os at få de mennesker, der kommer i dramatisk antal, i arbejde i større omfang end historisk, vil det knække vores sammenhængskraft i alle dimensioner, advarer statsministeren i Berlingske.

Sådan kan asyl-regningen eksplodere

Annonce:

Han fortæller, at flygtninge og indvandrere vil øge befolkningsantallet med 100.000 frem mod 2020. Derfor ligger der en større opgave i at få forbedret integrationen og ikke mindst få de nytilkomne ind på arbejdsmarkedet i højere grad end hidtil.

- Hvis de mennesker bliver parkeret på kanten og skal forsørges, så er der nogle regnestykker, der ikke længer går op, og så står vi med en enorm, økonomisk udfordring, siger Lars Løkke Rasmussen.

Derfor ser han gerne, at der bliver fundet helt nye, omfattende og mere effektive tiltag til at få flygtninge og indvandrere ind på arbejdsmarkedet, når trepartsforhandlingerne begynder.

- En succesfuld trepartsaftale er ikke en aftale, hvor vi bare gør lidt mere af det samme, siger statsministeren.

Han vil ikke komme med forslag eller andre konkrete ideer på nuværende tidspunkt, da han ikke ønsker at støde nogle aftaleparter fra sig. Men han ser gerne, at hele systemet bliver mindre bureaukratisk.

- Jeg er meget insisterende på, at vi skal have noget, der virker fuldskala. For det, vi har i dag, fungerer bare ikke.

Annonce:

- Vi skal udvikle nogle værktøjer, der skærer igennem og gør det nemmere og mere relevant for den store underskov af virksomheder, der ikke har overskuddet til at tænke i de her brede samfundshensyn, siger statsministeren.

Venstre-ballade brudt ud i lys lue: Det er sygt!

Lykketoft i voldsom sviner: Løkke er en 'lille svindler'

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: