Løkke affejer DF-S-K-krav om at lede imamforhandlinger

Løkke vil ikke overtage forhandlinger om hadprædikanter fra Bertel Haarder trods pres fra tre partier

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har ingen planer om at overtage kirkeminister Bertel Haarders (V) plads for enden af bordet i forhandlingerne om ekstreme imamer.

Både Dansk Folkeparti, De Konservative og Socialdemokraterne har ellers kritiseret, at forhandlingerne skrider for langsomt frem og krævet, at Løkke overtager styringen.

Men det har statsministeren ingen intentioner om:

- Jeg har sat mig for bordenden. Det er på mit initiativ, at vi indkaldte partilederne til et møde, hvor det var aftalt, at forhandlingerne kørte videre hos kirkeministeren med alle de relevante fagministre, siger Løkke.

Han stiller i samme åndedrag sig selv et spørgsmål: "Har vi lavet en fejl?" Og leverer dernæst også selv svaret:

- Så er det måske, at vi har inviteret alle partier. Jeg troede, alle var optaget af det her og ville bidrage. Derfor inviterede vi alle partier.

- Nu står det vel klart, at det ikke er alle, der holder til mål. Derfor sker der det, at forhandlingerne fortsætter i en kreds af partier, der er enige om at blive enige.

- Når man er enige om at blive enige, så går det hele også lidt lettere. Så mon ikke også, der kommer lidt tempo i det?

Da Løkke i slutningen af marts annoncerede forhandlingerne, der blandt andet skal dæmme op for hadprædikanter, var det med ordene, at "det ville være godt, hvis der kan lovgives inden sommerferien".

Den tidsplan har Bertel Haarder skudt en hvid pind efter. Om tidsplanen udtaler Løkke nu:

- Det er min bestemte ambition og forventning, at vi inden sommer har en politisk aftale om, hvordan vi gør noget mere effektivt for at bekæmpe hadprædikanter - både dem, der er her - og dem, der vil hertil.

På spørgsmålet om, hvorvidt statsministeren også mener, at forhandlingerne skrider for langsomt frem, lyder svaret:

- Tempoet er jo et, vi afstemmer i fællesskab. Der skal jo være en kreds af partier, der vil lave stramninger for at kunne nå til enighed.

- Nogle af de forslag, der kan lyde godt fremlagt i 30 sekunder i TV-Avisen, de holder ikke altid i mødet med virkeligheden. Det er svært det her. Men nu er der et billede af, hvilke partier der kan være med til at bringe det her i mål.

Statsministeren nævner ikke, hvilke partier han forestiller sig i aftalen.

4 kommentarer
Vis kommentarer