Løkke afslører: Derfor røg Karen Ellemann som minister

Statsministeren håber, at Karen Ellemann bliver valgt som Venstres nye gruppeformand

Jakob Ellemann-Jensen, Tommy Ahlers og Eva Kjer Hansen blev onsdag præsenteret som nye ministre.

Karen Ellemann er fyret som minister for ligestilling, fiskeri og nordisk samarbejde. I stedet går den post til Eva Kjer Hansen.

Lars Løkke har onsdag formiddag afsløret, at han har fyret Karen Ellemann fra regeringen. Men det er sket med et særligt formål for øje:

- Jeg har bedt Karen Ellemann om at træde tilbage med det dybfølte håb, at folketingsgruppen i morgen vil vælge hende som Venstres første kvindelige gruppeformand, siger Lars Løkke foran Amalienborg.

Han ønsker ikke at uddybe over for DR, om hun var vred over beslutningen.

- Karen reagerede, som hun plejer, når jeg har bedt hende om et løse en opgave, siger Lars Løkke Rasmussen om fratrædelsen.

- Det er en helt anden opgave, men at være gruppeformand i et regeringsparti er også en meget tung opgave, som jeg tror, hun vil løse helt fantastisk, lyder det fra statsministeren.

Karen Ellemann afviste selv onsdag, at fyringen af hende som minister var specielt ubehagelig:

- Nu er det jo ret tydeligt, hvad statsministeren gerne ser for en opgave, jeg påtager mig. Det håber jeg på gruppens opbakning til. Det vil være en opgave, jeg ser frem til med kæmpe forventning og forventning.

- Det med at være en del af ministerholdet er selvfølgelig attraktivt. Men det er gruppeformandsposten også.

- Blev du ofret, fordi der skulle gøres plads til din bror?

- Nej, sådan opfatter jeg det ikke. Jeg hørte godt den spekulation; om der nu kan være søskendehold i regeringen. Det er der sådan set allerede, siger Karen Ellemann.

Blandede følelser
Men regeringen slipper dog ikke helt for at have en Ellemann ombord, da broderen, Jakob Ellemann-Jensen, i stedet er blevet udnævnt til miljø- og fødevareminister.

Og det er en noget speciel oplevelse, erkender Jakob Ellemann.

- Det er selvfølgelig en lidt blandet følelse. Vi har en tradition med, at vi skal have en Ellemann i ledelsen af Venstre, og derfor håber jeg, at hun bliver valgt til Venstres nye gruppeformand. Det tror jeg hun vil være helt perfekt til

105 kommentarer
Vis kommentarer