Løkke afviser at stille op i samråd om landbrugspakke

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser at stille op i samråd om landbrugspakken. Det oplyser han i et svar til Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling)
Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling)

Lars Løkke Rasmussen afviser at stille op til et samråd om landbrugspakken. Det har han oplyst miljø- og fødevareudvalget i et svar.

- Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at jeg er involveret i udarbejdelsen af centrale regeringsregulativer. Det er en helt naturlig del af at være regeringsleder, skriver statsministeren bl.a. i svaret og fortsætter:

- Af principielle grunde ønsker jeg imidlertid ikke at udtale mig nærmere om de drøftelser, som jeg har med ministre og embedsmænd om en given sag, skriver Løkke i svaret.

Enhedslistens miljø- og landbrugsordfører Maria Gjerding kalder beslutningen 'kujonagtig'.

Se også: Regering forbød udgivelse af notat om landbrugspakken

Søren Pape Poulsen under nervekrigen med Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jonas Olufson) Dansk politik Kommentator: Notat om landbrugspakke er gave til Pape

Hun mener, at statsministeren i lyset af de mange spørgsmål, der er rejst i sagen, må svare på, om han vidste, at Folketinget var ved at blive 'vildledt og om ordren til vildledningen i virkeligheden stammer fra ham'.

Sket tidligere
Det er ikke første gang, at en statsminister afviser at deltage i folketingssamråd. Helle Thorning-Schmidt afviste sidste år at deltage i et samråd om terrorangrebet i København. I Folketingets spørgetime henviste hun i den forbindelse til endnu et eksempel med Lars Løkke Rasmussen, der som, statsminister ikke ville deltage i samråd:

Spørgetime med statsministeren i folketingssalen. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Thorning bruger Løkkes ord mod ham: Jeg deltager ikke i noget samråd

220 kommentarer
Vis kommentarer