Løkke afviser dansk grænsekontrol

Den danske regering ser ingen grund til at reagere på, at Sverige indfører grænsekontrol. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til DR Nyheder

Den danske regering ser ingen grund til at reagere på, at Sverige indfører grænsekontrol. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til DR Nyheder. (Foto: Jakob Jørgensen)
Den danske regering ser ingen grund til at reagere på, at Sverige indfører grænsekontrol. Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til DR Nyheder. (Foto: Jakob Jørgensen)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at den danske regering vil reagere på den svenske beslutning om at indføre midlertidig grænsekontrol.

- Vi har et beredskab. Vi kan hurtigt skrue op for det, hvis situationen opstår, men det er ikke min vurdering, at den er der nu, siger Lars Løkke Rasmussen.

Svensk statsminister: Kontrol er ikke rettet mod Danmark

Han deltager onsdag i topmøde mellem EU og Afrika i Valletta på Malta, og her har han onsdag talt med den svenske statsminister, Stefan Löfven.

- Det, der her til aften står klart, er, at Sverige ikke bliver lukket af. Alle kan fortsat søge asyl i Sverige, og helt ærligt kan det meget nemt føre til, at der kommer flere og ikke færre asylansøgere til Sverige, forudser den danske statsminister.

DF til regeringen: Indfør grænsekontrol nu

Han siger, at de, der når frem til den svenske grænsebom, kan sige, at nu vil de gerne søge asyl.

- Det kan godt være, at de bare havde den intention at passere igennem og søge asyl i det næste land. Hvis man lukker den mulighed, vil der rimeligvis være mange, der vil søge asyl i det land, de er kommet til, i stedet for at lave et U-turn og gå den anden vej, siger Lars Løkke Rasmussen.

Blå blok til regeringen: Indfør grænsekontrol nu

I Danmark har samtlige partier i regeringens parlamentariske grundlag krævet, at Danmark indfører midlertidig grænsekontrol.

- Når Sverige nu genindfører grænsekontrol, skal Danmark omgående gøre det samme, skriver Kristian Thulesen Dahl i en mail til Ritzau.