Løkke angriber Thorning efter salafist-debat: I har svigtet

Lars Løkke går i rette mod regeringens udlændinge-politik efter salafist-interview på TV2 fredag aften

Løkke revser Thorning for fejlslagen udlændinge-politik. (Foto: Jens Dresling og Tariq Mikkel Khan)
Løkke revser Thorning for fejlslagen udlændinge-politik. (Foto: Jens Dresling og Tariq Mikkel Khan)

Udlændinge-debatten har i den grad stjålet den politiske dagsorden efter et interview med den omstridte salafist og demokrati-fornægter Adnan Avdic på TV2 fredag aften.

Her opfordrede han muslimer til ikke at stemme og i det næsten ti minutter lange live-interview udbrød han flere gange 'til helvede med Grundloven'.

Det har dagen derpå fået flere prominente folketings-politikere til i meget klare vendinger at bede ham om at forlade landet, hvis han er utilfreds med de demokratiske spilleregler.

Nu blander Venstres formand Lars Løkke Rasmussen sig også i debatten. Han mener, at det er regeringens 'slappe' udlændinge-politik, der er skyld i den hårde retorik for ledende danske islamister.

- Vi har brug for at rydde op i udlændinge- og indvandrerpolitikken, som flyder under den her regering. Det er et svigt, at udlændinge-politikken nu ligger i ruiner, siger han til TV2 og fortsætter.

- De siger, de har strammet, men i realiteten er det blevet slappere. Blandt andet modtager vi derfor nu fire gange så mange asylansøgere, som da jeg var statsminister. Og så må vi lægge øre til de her groteske udtalelser.

Adnan Avdic og Inger Støjberg i debat (foto: Rasmus Flindt Pedersen) Politik TV: Støjberg genopliver salafist-debat

Flere politiske profiler fra socialdemokraterne har ellers tordnet mod Adnan Avdic efter interviewet. En af de mest direkte er fødevareminister Dan Jørgensen, der har en meget klar opfordring til den omstridte salafist.

- Til dem, der siger sådan, er beskeden klar; rejs dog væk! Hvad holder jer, her hvis I hader demokratiet! Der kommer aldrig Sharia i Danmark. Det skal man acceptere som et grundpræmis, hvis man vil bo her, skrev han i en mail til Ekstra Bladet fredag aften.

- Rejs dog væk! Så klar er Dan Jørgensens opfordring til muslimer, der ikke går ind for demokratiske spilleregler. (Foto: Jens Dresling) Samfund Dan Jørgensen tordner mod salafist: Rejs dog væk!

Men den parole køber Lars Løkke Rasmussen ikke:

- Vi har lukket folk ind i Danmark, der ikke hører til, og opfordringen om at rejse hjem igen lytter de nok ikke til. Regeringens ord er ikke nok, siger han om sagen, der nu for alvor skyder gang i udlændinge-debatten, der ellers ikke har været meget på dagsordenen under valgkampen.


Inger Støjberg ses også i debat med talsmanden for Hizb ut-Tahrir, Junes Kock, som blandt andet sagde, at kvindens opgave primært er at være husmoder (30. juli 2014)

307 kommentarer
Vis kommentarer