Løkke: Borgerpligt at elske Danmark

Nationalromantik for fuld musik, da statsministeren holdt grundlovstale og revsede medborgere, der kritiserer Danmark

Lars Løkke Rasmussen citerede flere linjer fra H.C. Andersens 'I Danmark er jeg født', da han søndag holdt grundlovstale i bl.a. Lejre. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Lars Løkke Rasmussen citerede flere linjer fra H.C. Andersens 'I Danmark er jeg født', da han søndag holdt grundlovstale i bl.a. Lejre. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Lars Løkke Rasmussen skruede helt op for fædrelandskærligheden og H.C. Andersen-citaterne, da statsministeren søndag holdt grundlovstale i bl.a. Lejre.

I en tale, hvor han flere steder langede kraftigt ud efter kunstnere og politikere, der i internationale medier taler kritisk om Danmark, slog Lars Løkke fast, at det nærmest er en borgerpligt at elske sit fædreland og tale godt om det.

Nærmest borgerpligt

- Der er intet forkert i at være stolt af sit fædreland. At være taknemmelig for at være født i Danmark. At ranke ryggen ved tanken om det vi sammen har gjort - og andre før os, dem vi står på skuldrene af. Det er ikke snæversynet eller indskrænket at elske sit fædreland og at ville passe på det. For mig at se er det nærmest en borgerpligt, sagde Lars Løkke Rasmussen og fortsatte:

- I den seneste tid har der været eksempler på danskere, der har sat den borgerpligt til side. Og som har tegnet et vrangbillede af dansk politik, som i parentes bemærket jo støttes af et bredt flertal i Folketinget, i håbet om at sværte Danmarks gode ry og rygte i internationale medier, sagde Løkke.

Statsministeren forklarede senere, at han fandt det uforståeligt, at visse personer har travlt med at skamme sig over deres nationalitet.

- Pligten over for sit fædreland – den er der. Derfor synes jeg at det er mærkeligt, når nogen har haft travlt med at sige, at de skammer sig over at være danske, sagde Lars Løkke.

Obama til Løkke: Tag over

Ifølge Løkkes optimistiske grundlovstale er der så meget, der fungerer i Danmark, at den amerikanske præsident Barack Obama åbenbart i et lunt øjeblik har leget med tanken om at lade Danmark overtage styringen af hele verden.

- Vi har opnået utroligt meget af det, som andre efterstræber. Så 'hvorfor sætter man ikke bare jer til at styre det hele for en stund?' spurgte præsident Obama ifølge Løkkes tale.

Statsministeren sluttede sin tale af med at citere H.C. Andersen:

”Dig elsker jeg! Danmark mit fædreland”

Pind: Bliv en del af stammen

Statsministeren var imidlertid ikke den eneste fra Venstre-regeringen, der blæste til kamp for fædrelandskærligheden.

Søren Pind vil indsætte 'digitale påvirkningsagenter'. (Foto: )
Søren Pind vil indsætte 'digitale påvirkningsagenter'. (Foto: )
 

I et interview med Jyllands-Posten slår justitsminister Søren Pind (V) fast, at indvandrere, der kommer til Danmark, skal indordne sig 'stammen'.

- Det handler om, at man bekender sig til Danmark. Hvis man kommer til et nyt land, så kommer man ikke for at lave det om mentalt. Man kommer ikke for at skabe den splid, som vi ser nu. Så kommer man faktisk for at bidrage. Man kommer for at være med. Man kommer for at understøtte. Man kommer for at blive en del af stammen, lyder det fra Søren Pind.

'På rette spor'

Ifølge avisen pusler regeringen samtidig med at indsætte såkaldte 'digitale påvirkningsagenter', der skal registrere og modargumentere yderligtgående udsagn på nettet.

Ifølge Søren Pind for at 'lede folk på rette spor'.

Det skal samtidig lettere at retsforfølge og dømme personer, der spreder ekstremisme og terrorpropaganda, og hjemmesider skal kunne blokeres.

670 kommentarer
Vis kommentarer