Løkke brugte pause-dag på at filosofere

Lars Løkke Rasmussen er 'planmæssigt' i gang med at 'filosofere lidt over' regerings-drøftelserne, siger han

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, hviledagen i forhandlingerne om dannelsen af en ny, borgerlig regering i det mere filosofiske hjørne, sagde han tirsdag. (Foto: Philip Davali)
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, hviledagen i forhandlingerne om dannelsen af en ny, borgerlig regering i det mere filosofiske hjørne, sagde han tirsdag. (Foto: Philip Davali)
Følg Politik

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har tilbragt hviledagen i forhandlingerne om dannelsen af en ny, borgerlig regering i det mere filosofiske hjørne.

Det fastslog han på et kort pressemøde sammen med den norske statsminister, Erna Solberg, fra partiet Høyre.

Hun var tirsdag var på Christiansborg for at mødes med sine nordiske, konservative søsterpartier, og ved den lejlighed lagde hun også vejen forbi Lars Løkke Rasmussens kontor.

Her blev Lars Løkke Rasmussen spurgt til, hvad han har brugt dagen på, nu han ikke har forhandlet regeringsdannelse, og hvor det samtidig står klart, at afgående statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) - i mangel af en ny regering - må repræsentere Danmark ved torsdagens EU-topmøde i Bruxelles.

- Nu har der været en pause i forhandlingerne, men det går planmæssigt, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg har brugt nogle dage på at føre samtaler med alle partier - selvfølgelig mere intenst med dem, der synes, at vi skal have en ny regering - og også med de nordatlantiske medlemmer.

- Jeg går og filosoferer lidt over, hvad det kan give anledning til, og jeg vil tro, at vi i morgen tager hul på de egentlige forhandlinger igen. Det er helt planmæssigt, at jeg bruger dagen på det, siger han.

- Det her går ud på at tale med de politiske partier, men jo også at reflektere lidt over, hvad de siger, og konsultere systemerne om, hvordan det eventuelt vil kunne indpasses i et regeringsgrundlag, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

Han er fortsat tavs, når de gælder sit syn på mulige regeringskonstellationer.

Spørgsmål: Har du søvnløse nætter ved tanken om en ren Venstre-regering?

- Jeg har sovet godt hver nat, siden folketingsvalget sluttede. Der er intet, der i øjeblikket kan give mig en søvnløs nat, jeg sover lige så snart, jeg lægger hovedet på puden, siger han.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+