Løkke: Danmark får ren Venstre-regering

Efter afsluttende møde står det klart, at Danmark får ren Venstre-regering med Løkke som statsminister

Danmark får en ren Venstre-regering med Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Det står klart efter et afsluttende møde mellem de fire partiledere i blå blok her til aften, hvor de sidste detaljer om samarbejdet mellem Venstre, DF, LA og de konservative blev pudset af.

– Det er min vurdering, at det vil være muligt at danne en Venstre-regering under min ledelse, som vil nyde opbakning i Folketinget, lød det fra Lars Løkke Rasmussen foran Landstingssalen, hvor forhandlingerne er foregået.

Søndag

Løkke blev kort forinden spottet på tagterrassen tæt ved Venstres sekretariat, hvor han fik en cigaret ovenpå det udmarvende forhandlingsforløb, men er nu klar til at ’trække i arbejdstøjet.

– Jeg vil nu færdiggøre arbejdet med at lave et regeringsgrundlag. Det vil jeg bruge resten af aftenen på og i morgen. Og så vil jeg orientere hendes majestær Dronningen om, at jeg vurderer, at jeg kan danne regering, lød det fra Løkke, der forventer, at han kan præsentere regeringen og et nyt regeringsgrundlag på Amalienborg på søndag.

Thulesen Dahl. (Foto: Casper Dalhoff) Dansk politik Partiledere: Forventer ren Venstre-regering

Forinden havde de tre andre blå partiledere også forladt mødet og forventet, at Løkke ville danne regering alene.

- Vi behøver ikke at være langt fra, at der dannes en ny regering. Men det er Lars Løkke Rasmussen, som må drage sine konklusioner, som Kristian Thulesen Dahl sagde, da han forlod mødet.

Den seneste uge har Lars Løkke forhandlet på højtryk for at danne en regering.

De seneste dage har det dog stået ganske klart, at kun Liberal Alliance reelt var klar til at gå med i Løkkes regering.

Ifølge Anders Samuelsen vil Venstre-regeringen præsentere 'de mest ambitiøse forventninger til nedsættelsen af marginalskatten i Danmarkshistorien.'

Den nye Løkke-regering bliver den smalleste siden Poul Hartlings rene Venstre-regering efter jorskredsvalget i 1973.

674 kommentarer
Vis kommentarer