Løkke: Der er folk som vil rive vores samfund i stykker

Løkke afviser kritik af regeringens begrænsninger af ytringsfriheden. De er nødvendige i lyset af truslen.

Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Martin Lehmann)
Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Martin Lehmann)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser en opfordring fra 63 debattører til at dropper den planlagte kriminalisering af visse ytringer fra religiøse forkyndere.

Aftalen blandt et flertal i Folketinget har til formål at ramme imamer, som en TV2-dokumentar har vist blandt andet opfordrer til stening af utro kvinder.

Justitsminister Søren Pind (V) har samtidig bebudet en skærpet indsats for at blokere hjemmesider og straffe personer, som spreder terrorpropaganda.

Se også: Konservative undsiger Løkkes finansiering af nye kampfly

Danmark løb ind i en regulær shitstorm i internationale medier, da smykkeloven blev vedtaget. Her er det Lars Løkke Rasmussen, der udstilles som nazist i en tegning fra britiske The Guardian. Dansk politik Løkke om flygtninge-shitstorm: Jeg har ubetinget et medansvar

Trods de mange nye initiativer afviser Lars Løkke Rasmussen på grundlovsdag, at regeringen skulle være i gang med en overdreven begrænsning af borgernes frihedsrettigheder:

- Vi ønsker at værne om ytringsfriheden. Men noget af den sammenhængskraft og de værdier, som Danmark er bygget op omkring, udfordres i disse år af personer, som propaganderer og som forsøger at rive samfundets fundament væk under os, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår i forbindelse med afholdelsen af sin grundlovstale i Lejre, at han har tillid til, at det danske demokrati er stærkt. Men man bliver nødt til at forholde sig til det stigende pres ude fra, mener han:

- Rundt omkring i verden er der folk, som ikke bekender sig til demokratiet. Som har en formuleret ambition om at rive vores samfund fra hinanden. Det er en trussel, vi er nødt til at tage alvorligt.

Spørgsmål: Gør det ikke indtryk, at 63 debattører opfordrer jer til at undlade at begrænse ytringsfriheden:

- Alt hvad der bliver sagt i den offentlige debat, tager jeg til mig. Men vi er også nødt til at være ansvarlige.

- Af respekt for ytringsfriheden har vi indgået en aftale med nogle af Folketingets partier, hvor vi sætter en grænse for religiøse forkyndere. Det sker i overensstemmelse med grundlovens bestemmelser.

- Vi vil skride hårdt ind over for folk, der misbruger deres magt som religiøse forkyndere til at billige handlinger, som er strafbare i Danmark, siger Lars Løkke Rasmussen.

84 kommentarer
Vis kommentarer