Løkke 'dømte' ishockey-fan for hatecrime: Nu mangler beviset

Anklagemyndighed dropper sigtelse for hadforbrydelse i sag om vold på Søren Papes kæreste

Få et kort, skarpt oprids af sagen i videoen her.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var ikke i tvivl.

Løkke slog for to uger siden fast over for sine 158.000 følgere på Twitter, at justitsminister Søren Pape Poulsens forlovede var udsat for en hadforbrydelse.

Det skete, selvom en slovakisk ishockey-fan, som netop var blevet sigtet for at have begået en hadforbrydelse mod Papes dominikanske kæreste, Josue Medina Vasquez, nægtede sig skyldig i alle anklager.

'Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue', skrev statsministeren, der selv er jurist af uddannelse.

Men det viser sig nu, at der ingen beviser er for en hadforbrydelse mod Josue Medina Vasquez.

Ved fristforlængelsen i den opsigtsvækkende sag har anklagemyndigheden nemlig valgt at frafalde sigtelsen om hadforbrydelse mod den 34-årige slovak. Det sker, fordi der ikke kan findes bevis for, at slovakken råbte nedsættende om Jouse Medina Vasquez' seksualtitet; udover Papes forlovedes egen forklaring. Her skulle han have råbt 'I don't like homoes'.

Josue Medina Vásquez og Søren Pape Poulsen. Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix Dansk politik Tiltalt for overfald på Papes forlovede: Mangler bevis for hadforbrydelse

Ifølge anklager Jack Hurup er sigtelsen om hadforbrydelse droppet, fordi det kun er Josue Medina Vasquez selv, der har hørt de nedsættende ord om hans seksualitet.

- Hvis vi skal tiltale efter racismeparagraffen, så skal det være overhørt af flere, men det kan vi ikke bevise. Efterforskningen har indtil videre vist, at det kun er den forurettede, som har hørt sætningen, siger Jack Hurup til Ekstra Bladet

Det har imidlertid ikke været muligt at finde andre vidner, der kan bakke op om Vasquez' påstand; heller ikke fra den dørmand, der har forklaret, at han stod tæt på og så den slovakiske ishockey-fan slå Josue Medina Vasquez.

Selvom anklagemyndigheden nu dropper sigtelsen for hadforbrydelse efter racismeparagraffen, kan slovakken alligevel risikere at få en ekstra hård dom for vold. Det sker, da anklagemyndigheden fortsat lægger vægt på, at den påståede udtalelse er en skærpende omstændighed.

I lyset af, at anklagemyndigheden nu frafalder sigtelsen for hadforbrydelse, har Ekstra Bladet forsøgt at få en kommentar fra statsministeren til sin udtalelse.

Indtil videre uden held.

156 kommentarer
Vis kommentarer