Annonce:
Annonce:

Løkke droppede mindehøjtidelighed: Tog på ferie

Statsministeren drog til Malaga med konen, mens arrangementer for terrorofre stadig var i gang på årsdagen for angrebet i København

Til højre ses Løkke i Malaga lufthavn efter flyveturen med Ryanair (Foto: Privat)
Til højre ses Løkke i Malaga lufthavn efter flyveturen med Ryanair (Foto: Privat)
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får nu kritik for at rejse på ferie under mindehøjtidelighed på årsdagen for terrorangrebet mod Danmark sidste år. 

Mens det officielle Danmark med blandt andre Folketingets formand og Københavns overborgmester i spidsen mindedes de to terrorofre Finn Nørgaard og Dan Uzan med en såkaldt lysvandring gennem København, satte statsministeren sig forrige søndag til rette i et Ryanair-fly med kurs mod Malaga for at holde privat ferie.

Provokerer fagbevægelsen: Løkke fløj sydpå med Ryanair

Men allerede tidligere på dagen vakte det opsigt, at Lars Løkke i utide forlod mindearrangementet for Finn Nørgaard i Landstingssalen på Christiansborg. 

Statsministeren gik, før der var blevet afholdt et minuts stilhed som markering af terrorangrebet, og før Finn Nørgaard-prisen var blevet overakt. 

Annonce:

Underlig forklaring 1
Selv har Lars Løkke i et svar til socialdemokraten Jeppe Bruus forklaret, at han fløj med det omstridte flyselskab, fordi det passede bedst med hans officielle forpligtelser.

Men den forklaring vækker undren, fordi Finn Nørgaard-arrangementet i Landstingssalen netop fremhæves af Statsministeriet som en officiel aktivitet for Lars Løkke. (artiklen fortsætter under billedet)

 

Til venstre for Lars Løkke ses Helle Nørgaard, som er søster terrorofferet ved krudttønden. Løkke gik før søsterens tale. Foto: Peter Hove Olesen
Til venstre for Lars Løkke ses Helle Nørgaard, som er søster terrorofferet ved krudttønden. Løkke gik før søsterens tale. Foto: Peter Hove Olesen
 

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, var selv til stede i Landstingssalen, da Løkke pludselig brød op med hele sit følge halvanden time før tid.

– Statsministeren gik jo midt i mindearrangementet for Finn Nørgaard. Så hvis Ryanair-flyet passede bedst med hans officielle forpligtelser, så undrer det mig. Han nåede jo ikke at være med til den centrale del, som var et minuts stilhed på det tidspunkt, hvor det var nøjagtig ét år siden, at det første skud blev affyret mod Krudttønden, forklarer hun. 

Annonce:

– Lars Løkke holdt sit eget indlæg og gik, mens der var et børnekor, som sang. Det undrede mig, at han ikke blev til det tidspunkt, hvor vi mindedes Finn Nørgaard. Han gik glip af søsteren Helle Nørgaards smukke og rørende tale – og altså det efterfølgende ét minuts stilhed. Det var jo derfor, at arrangementet var blevet lagt på det tidspunkt, og han var der heller ikke, da priserne blev overakt til de tre projekter, som skal mindes Finn Nørgaard, siger Trine Bramsen, der undrer sig, hvis statsministeren bare skulle hjem og pakke kuffert, inden han skulle køre i lufthavnen.

Løkke svigtede Finn Nørgaard: Det gjorde virkelig ondt

Underlig forklaring 2
LO-fagbevægelsen har følt sig voldsomt provokeret over, at statsministeren midt under de centrale trepartsforhandlinger valgte at rejse med 3F’s største fjender, Ryanair.

Men i et svar til socialdemokraten Jeppe Bruus afviser Løkke, at han ville genere fagbevægelsen ved at flyve med deres ærkefjende. 

’Valget af flyforbindelser er sket ud fra, hvad der har passet bedst i forhold til varetagelsen af mine officielle forpligtelser’, hedder det i svaret.

Jeppe Bruus kan dog ikke forstå, at Løkke bruger den begrundelse, når han netop på grund af afgangen med Ryanair blev væk fra store dele af de officielle mindearrangementer for angrebet mod synagogen og Krudttønden.

Annonce:

– Det ser mærkeligt ud i forhold til det svar, som han har givet mig. Der er noget, der ikke stemmer i forhold til hans forklaring på valget af flyselskab, siger Jeppe Bruus.

Tavs Løkke

Ekstra Bladet har via Statsministeriets pressefolk forgæves spurgt Lars Løkke, hvorfor han – i modsætning til Folketingets formand og Københavns overborgmester – valgte at haste på ferie frem for at deltage i den sidste del af den officielle markering af årsdagen for terrorangrebet på Danmark.

I et officielt svar til Folketinget har Løkke svaret, at ’valget af flyforbindelser er sket ud fra, hvad der har passet bedst i forhold til varetagelsen af mine officielle forpligtelser’.

Ekstra Bladet har spurgt, hvilke officielle forpligtelser der gjorde, at det netop var Ryanair-afgangen 18:35, som passede bedst ind statsministerens program.

Annonce:

Og hvorfor Løkke valgte at afbryde sin deltagelse i mindearrangementet på Christiansborg, før der blev afholdt et minuts stilhed for at markere årsdagen for terrorangrebet, før Finn Nørgaards søster havde holdt sin tale, og før priserne var blevet uddelt?

Men han har undladt at svare.

Løkke får tæsk for Ryanair: Hykleri på monkey-class

LO-formand i kødet på Løkke: Han mangler respekt

Løkke skal grilles for Ryanair-tur: En alvorlig sag

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: