Løkke er åben over for diskussion om konventioner

Flygtningekonventionen er fra en anden tid og skal derfor diskuteres, mener De Konservative

De Konservative er klar til at tage et opgør med FN's flygtningekonventioner for at stoppe den aktuelle flygtningestrøm. Det giver partiets formand, Søren Pape Poulsen, udtryk for i tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

- Vi skal modernisere FN's flygtningekonvention. Den er ikke tidssvarende, den undergraver vores samfund, den svigter de svageste flygtninge og løser ikke de udfordringer, vi står med, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er også indstillet på, at konventionerne skal genovervejes. Til gengæld er han overbevist om, at tidspunktet lige nu ikke er det rette.

- Det er bestemt en interessant diskussion. Man skal ikke afvise det på forhånd, men det er nok ikke en diskussion, der kan bidrage til at håndtere de problemer, vi står med nu.

Søren Pape håber på et nytænkt system. Ifølge Søren Pape skal hele måden at håndtere flygtninge laves om for at undgå de store folkevandringer ind i landet.

- Vores mål er at få et system, hvor man kun kan søge asyl i Danmark fra en flygtningelejr i nærområderne. Hvis man kommer til Danmark uden om lejrene, hjælpes man tilbage, hvor man kan få sin sag behandlet.

Statsministeren anerkender tankegangen, men frygter, at det ikke vil bremse mængden af asylansøgere. Tværtimod. De vil nemlig rejse op gennem Europa alligevel.

- Tanken hviler på en forudsætning om, at man kun kan komme til Danmark, hvis man søgte asyl fra en flygtningelejr, og at der ikke findes en anden vej ind i landet.

Ifølge Lars Løkke er bekymringen, om de nye konventioner vil blive respekteret.

- De principielle diskussioner har kun en betydning, hvis dem, der er derude, spiller med.

- Verdenssamfundet er nødt til at reflektere over, hvad vi har lært af den aktuelle situation. Det løser bare ikke de problemer, vi står med lige nu, siger Lars Løkke.

19 kommentarer
Vis kommentarer