Løkke erkender: Det bliver svært at vinde valget

Elendige meningsmålinger for blå blok gør valgsejr næste umulig, erkender statsministeren

Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Dresling
Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jens Dresling

Udsigten til en rød regering efter det kommende folketingsvalg er stort set ikke til at komme udenom.

Det erkender statsminister Lars Løkke Rasmussen nu.

I et interview med Berlingske medgiver Løkke, at det med stor sandsynlighed ikke bliver Venstre og ham selv, der fastholder magten.

'Man kan lige så godt være ærlig. Det bliver svært at fastholde serveretten i dansk politik hos mig og Venstre. Altså - det ligger ikke lige på den flade, vel?' siger statsministeren til avisen.

Løkke afviser dog, at han har givet op på forhånd:

'Det er jo bare en motivation til, at vi gør os endnu mere umage. Jeg giver mig ikke uden kamp. Det ligger slet ikke til min natur,' lyder det fra Løkke.'

Se også: Løkke klar til at ændre pensionsalder

Se også: Ny bog: Holst afslører rasende SMS fra Kristian Jensen

De seneste meningsmålinger spår en markant rød valgsejr. Ifølge Berlingske Barometer, der er et gennemsnit af alle meningsmålinger, står blå blok kun til 45,9 pct. af stemmerne, mens 54,1 vil sætte deres kryds ved rød blok.

Det frustrerende for Lars Løkke Rasmussen er imidlertid, at Venstre ser ud til at slippe nogenlunde helskindet. I skrivende stund vil 18,6 pct. stemme på Løkkes parti - en tålelig nedgang på blot 0,9 procentpoint fra sidste valg.

Imidlertid ser det sort ud for Løkkes kolleger i blokken. Særligt Dansk Folkeparti, men også Liberal Alliance står til stor tilbagegang.

Og der er risiko for markant stemmespild internt i blokken, efter både Klaus Riskær Pedersen, Nye Borgerlige og Stram Kurs samt Kristendemokraterne stiller op.

1260 kommentarer
Vis kommentarer