Annonce:
Annonce:

Løkke fejrede topmøde på flyet: Fem flasker vin og seks øl

I forbindelse med et møde med verdens allerøverste ledere i Italien blev der på statsminister Løkkes fly faktureret intet mindre end 36 genstande

Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, uddybe bilags-sagen.
Annonce:
Følg Politik

I juli 2009 fløj Lars Løkke Rasmussen til den italienske by L’Aquila, hvor han skulle deltage i et møde med stats- og regeringschefer fra otte af verdens største økonomier- et møde, der blev ledet af USA’s præsident Obama

På udgiftsbilagene for flyturen kan man finde fem flasker vin og seks øl. I alt intet mindre end 36 genstande – vel at mærke i arbejdstiden.

For det er indiskutabelt, at en rejse med Forsvarets Challenger er at betragte arbejde, fastslår ekspert i forvaltningsret Sten Bønsing.

Nye Løkke-bilag: Flydruk i arbejdstiden

Se Løkke-bilagene: Flydruk i arbejdstiden

Annonce:

Med på Italien-rejsen havde Løkke en stab på fem eller seks personer. Det drejer sig om hans top-embedsmænd og sekretærer. Af aktindsigten er det uklart, om Statsministeriets daværende departementschef Karsten Dybvad var med på flyet. Det bliver således bemærket i en mail, at han ’er på ferie i Italien, så kører selv til mødestedet’.

Statsministerens bord
Flere embedsmænd oplyser til Ekstra Bladet, at det er kutyme for sådanne ture, at det er statsministeren, der bestemmer, om der skal indtages alkohol under rejsen. Vælger statsministeren at drikke alkohol, så kan embedsmændene følge trop. Imidlertid holder embedsmændene igen med alkoholindtaget og drikker ikke mere end højst to-tre genstande, lyder det fra kilderne.

– Der er ingen tvivl om, at betjeningen er bedre ved statsministerens bord end på resten af flyet. Derfor bliver der også drukket mere alkohol ved det bord, fortæller en, der har fløjet med Løkke på Challenger-flyet.

Annonce:

Drikker ikke tidligt på dagen
I bilagene for Italien-rejsen skelnes der ikke mellem, om drikkevarerne blev indtaget på ud- eller hjemturen. Nærmere bestemt drog Forsvarets Challenger af sted fra Roskilde torsdag d. 9. juli 2009 kl. 9.45 og fløj hjem igen fra den italienske by Pescara dagen efter kl. 15.00 for at lande i Roskilde kl. 17.30.

Embedsmændene påpeger, at der ikke indtages alkohol på rejser foretaget tidligt på dagen.

Løkke på Facebook: Vi drak 'et par glas vin' til maden

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: