Annonce:
Annonce:

Løkke: Flygtninge skal i job før de lærer dansk

V og S er tilsyneladende enige om, at flygtninge skal ud på arbejdsmarkedet, selv om de ikke kan dansk endnu

Annonce:
Følg Politik

Der tegner sig et flertal for at gøre op med den måde, integrationen af flygtninge i kommuner foregår på nu.

I hvert fald ser det ud til, at regeringspartiet Venstre og det største oppositionsparti, Socialdemokraterne, er enige om, at flygtninge ikke behøver at have lært dansk, før de sendes i arbejde.

- Man KAN altså godt arbejde og klare sig selv i Danmark, selv om man ikke taler dansk. Derfor skal vi ændre tilgangen: Flygtninge skal i arbejde - og så skal sproget bygges på i tilknytning til det, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sin facebookprofil.

- Ellers får vi et kæmpe problem - menneskeligt og økonomisk. I dag er kun tre ud af 10 flygtninge selvforsørgende efter tre år ..., skriver Løkke.

Annonce:

Dermed er statsministeren på linje med Socialdemokraternes indfødsretsordfører, Mattias Tesfaye, der onsdag morgen løftede sløret for dele af et integrationsudspil, Socialdemokraterne præsenterer senere i dag.

- I dag er det sådan, at man først og fremmest skal lære dansk og bagefter skal i arbejde. Vi foreslår, at man vender op og ned på det, så man først kommer i arbejde, praktik eller løntilskud og sideløbende lærer dansk, sagde Tesfaye til Ritzau.

Statsministeren oplyser, at et hovedfokus for de forestående trepartsforhandlinger bliver at skabe en hurtig og ubureaukratisk adgang til arbejdsmarkedet for de asylansøgere, der opnår flygtningestatus i Danmark.

- Det er et vigtigt led i regeringens strategi for at bringe Danmark sikkert gennem den store migrations- og flygtningekrise, der presser hele Europa, skriver Løkke.

Han understreger dog, at der ikke er nogen snuptagsløsninger.

Annonce:

Og han nævner specifikt det omstridte forslag om en lavere løn til nyankomne - kaldet indslusningsløn - der på et tidspunkt så ud til at blive centralt i trepartsforhandlingerne, men som fagbevægelsen er alt andet end begejstret for.

- Lad os håbe, at det er et tegn på, at alle dele af det danske samfund kan samles om en løsning - og så behøver man ikke kalde det indslusningsløn, skriver statsministeren efterfulgt af en grinende smiley.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: