Løkke håner LA: Aldrig fremtid i flertalsregering

Venstre-formanden lader forstå, at han aldrig rigtig troede på fremtiden i en flertalsregering

Følg Politik

Liberal Alliance bad efter torsdagens valg Lars Løkke afsøge mulighederne for en borgerlige flertalsregering.

Mange iagttagere anså den øvelse for at være skønne spildte kræfter, fordi de fire partier i blå blok står meget langt fra hinanden på en række afgørende områder, mest øjnfaldenede er spørgsmålet om væksten i det offentlige.

Og den analyse virker Lars Løkke enig i.

I hvertfald basker han slet skjult onsdag aften til LA's forestilling om en flertalsregering. Samtidig udtrykker han på sin egen facon forståelse for, at Konservative har koblet sig af regeringsdannelsen.

Det blev lige testet
– Løkke, er vi nu dér, hvor det er enten Venstre alene i regering, eller sammen med DF?

– Jeg har noteret mig, at Det Konservative Folkeparti ikke udtrykker nogen regeringsambition. Vi kan jo ikke tvinge folk til at tage ministerposter på sig, hvis de ikke har lyst.

– Vi ved også, at en regering bestående af alle de fire partier ikke har nogen fremtid. Det har det aldrig haft, men det blev lige testet. Der er, som du er inde på, nok ikke så ufatteligt mange udfaldsmuligheder.

Pape kaster regerings-håndklædet i ringen

'Knaster og bastioner' skiller Tulle og Løkke

 

Stålsat Samuelsen
Anders Samulens gjorde tidligere i dag en dyd ud af, at minde Lars Løkke om, at hans parti sikrer flertallet i blå blok.

- Du kan selv se mig i øjnene og se, hvor stålsat jeg er, hvæsede han af en journalist og kastede sig ud i en pixiebogs-forklaring om, at Løkke er afhængig af LA’s 13 mandater.

Men hvis Anders Samuelsen havde håbet på en imødekommende reaktion fra Lars Løkke, så tog han fejl. Løkke klappede derimod LA-lederen verbalt på hovedet.

– Det er fint, hvis man kigger i hans øjne og de ser stålsatte ud. Jeg håber, at hvis man kigger i mine, så vil man se en venlig, smilende og imødekommende person, som har den ambition at få bygget noget bro, lød det fra Løkke.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+