Løkke håner Lykketoft: Uværdig og sølle

Tirsdag tog statsministeren Lykketofts nedladende tale med et smil. Nu er tonen skiftet

(Foto: Joackim Adrian)
(Foto: Joackim Adrian)

Formanden for FNs generalforsamling, Mogens Lykketoft, forsøgte i løbet af i går - tirsdag - at tysse sagen om hans kontroversielle tale fra 9. januar ned.

I talen kaldte han blandt andet Lars Løkke Rasmussen for 'den lille svindler', mens Helle Thorning Schmidt og hendes forhenværende regering blev kaldt 'talent- og profilløs'.

Siden talen blev kendt i offentligheden, har Mogens Lykketoft forsøgt at lukke sagen ned.

I første omgang svarede nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen talen med en humoristisk opdatering på Facebook, hvor han slet skjult opfordrede Lykketoft til at holde den gode tone ved bl.a. at henvise til sin alternative nytårstale.

Men nu ser det ud til, at Lars Løkke Rasmussen selv har lagt den flinke tone på hylden og skærper retorikken overfor sin tidligere folketingskollega.

Sværmer med injurier
Det sker i endnu en Facebook-opdatering. Her forklarer han om forløbet efter han blev opmærksom på Lykketofts hånende fødselsdagstale:

- Lykketoft, der pt. er formand for FN's generalforsamling, fordi hans egen - i følge ham selv (hvis citaterne ellers er rigtige) - "talentløse statsminister" indstillede ham til det med min personlige opbakning, har for "nærværende" ingen yderligere kommentarer, lyder det blandt andet fra Lars Løkke Rasmussen i opdateringen.

- Netop den attitude legitimerer nu, at der på hans Facebook-side skrives den ene injurierende kommentar efter den anden, som kunne holde den halve advokatstand i beskæftigelse, hvis ellers jeg tog det hele alvorligt, skriver statsministeren til FN-spidsen og slutter:

- Det er - undskyld mig - for sølle. Forklar dig, forsvar dig, men lad være med at gemme dig. Det er på ingen måder værdigt.

Lykketoft: En privatsag
Ekstra Bladet forsøgte allerede mandag aften at få en kommentar fra taleren selv, da det kom frem, at den private fødselsdagstale var blevet lækket.

I den forbindelse svarede Lykketofts spindoktor, at FN-formanden sad i et fly mod New York, og derfor ikke var til at komme i kontakt med.

Siden har der været larmende tavshed fra Lykketoft pånær en facebook-opdatering, hvor han skriver, han ikke har mere 'at sige for nærværende'.

719 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere