Løkke har samtaler med grønlandske og færøske medlemmer

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen holder møder med de fire folketingsmedlemmer fra Grønland og Færøerne

Foto: Philip Davali
Foto: Philip Davali

Lars Løkke Rasmussen (V) forsøger fortsat at danne en borgerlig regering.

Venstres formand havde lørdag forhandlinger med alle Folketingets partier for at danne sig et overblik over at danne en flertalsregering, og søndag er der nye forhandlinger. Denne gang med de fire folketingsmedlemmer fra Grønland og Færøerne.

- Talte i går med alle Folketingets partier, der alle havde konstruktivt at byde ind med i forhold til drøftelserne om at danne en ny regering.

Dansk politik Corydon: Løkke får svært ved at samle de blå partier

- Her til formiddag og over frokost har jeg samtaler med de fire folketingsmedlemmer, der er valgt i Grønland og på Færøerne, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

På Grønland blev Aleqa Hammond (Siumut) og Aaja Chemnitz Larsen (Inuit Ataqatigiit) valgt ind, mens Høgni Hoydal (Republikanerne) og Sjúrður Skaale (Socialdemokraterne) blev valgt ind på Færøerne. Alle fire hører til den røde blok.

Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Peter Skaarup forlader Amalienborg. (Foto: Philip Davali) Dansk politik Tulle sidder med trumferne

Lars Løkke Rasmussen havde efter den såkaldte dronningerunde fredag fået mandat til at forsøge at danne en regering med de fire borgerlige partier - Venstre, DF, Liberal Alliance og De Konservative - men som ventet blev den mission vanskelig.

Allerede efter forhandlingerne med samtlige af Folketingets partier lørdag erkendte Lars Løkke Rasmussen, at opgaven var svær, men at han ikke havde opgivet.

- Det ser svært ud, men det vil jeg vende tilbage til og konkludere på i morgen (søndag, red.), sagde Løkke til TV2 News.

- Vi har brug for en regering, der er manøvredygtig, og det nytter ikke, hvis de kompromisser, der skal til for at danne en flertalsregering, bliver så snævre, at vi ikke kan samarbejde med de øvrige partier, tilføjede han.

22 kommentarer
Vis kommentarer