Annonce:
Annonce:

Løkke holdt møde med storfiskere før torskegilde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen holdt møde med fiskere samme dag som pengeindsamling i LøkkeFonden

Lars Løkke Rasmussen til torskegilde i LøkkeFonden forrige søndag. Foto: Ernst Van Norde
Lars Løkke Rasmussen til torskegilde i LøkkeFonden forrige søndag. Foto: Ernst Van Norde
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussens relationer til fiskeriets kvotekonger bliver gradvist mere og mere belyst - blot to dage forud for et samråd om Løkkes ophold i en storfiskers sommerhus på onsdag.

Mandag skriver mediet Fødevarewatch, at statsministeren holdt et møde med repræsentanter fra fiskeribranchen, herunder en kreds af fiskere, før et torskegilde i LøkkeFonden i 2016.

Mødet fandt sted samme dag som LøkkeFonden holdt nytårskur i januar 2016. På mødet mødtes Løkke med en række fiskere og drøftede bestanden af den største industrifisk, tobis.

Netop tobis er en af de arter, som danske storfiskere har guldrandede fangstkvoter på. Og Ekstra Bladet har afsløret, hvordan Løkke har boet gratis i et sommerhus i Skagen ejet af storfiskeren John-Anker Hametner Larsen.

Annonce:

Over for Fødevarewatch bekræfter Løkke, at han mødtes med fiskerne.

- Det er helt rigtigt, at vores lokale folketingsmedlem Thomas Danielsen (V) og jeg havde et orienteringsmøde med en række erhvervsfolk om blandt andet fiskeriets betydning i området, siger Lars Løkke Rasmussen til Fødevarewatch.

- Det er helt på linje med alle mulige andre møder, jeg har. På samme måde som jeg har mødt landmænd med et stærkt engagement på deres felt, fagforeningsfolk der kæmper for deres medlemmer og erhvervsledere med markante synspunkter på erhvervspolitik, lyder det fra statsministeren.

Kvotekonger forgylder Løkkes fond

- Det er med til at nuancere og kvalificere min viden om områderne. Men ingen af disse møder er på nogen måde styrende for hverken min eller regeringens politik, hedder det i den skriftlige kommentar fra Løkke.

Annonce:

Formoder John-Anker deltog
Med på mødet var ifølge Fødevarewatch bl.a. formanden for Thyborøn Fiskeriforening, Kurt Madsen, og Lars Løkke Rasmussens partifælle, Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen.

Danielsen 'formoder' ifølge Fødevarewatch, at John-Anker Hametner Larsen også deltog på mødet, hvor fiskeriordføreren altså også selv var tilstede.

Ekstra Bladet har afsløret, hvordan storfiskeren John-Anker Hametner Larsen gav Lars Løkke Rasmussen et ophold i sit sommerhus, som Løkke indløste, efter han blev statsminister.

Allerede i 2012 tog kvotekongen dog kontakt til Løkke med ønsket om flere kvoter på industrifisk a la tobis.

Først ignoreret: Sådan fik kvotekonge Løkke på krogen

Det skete i et facebook-opslag, som Løkke dog ikke i første omgang reagerede på:

'Kære Lars, giv mig muligheden for at snakke med dig. Afsæt et par timer og hør på mig’, skrev John-Anker Hametner Larsen til den daværende oppositionsleder 25. maj 2012.

Annonce:

Fiskeren skrev, at han måtte fyre sine ti ansatte, fordi han ikke havde fiskekvoter nok.

Derfor ville han gerne tage toget til København og fortælle Venstre-formanden, at biologerne, som vurderer fiskebestanden, ’tager fejl’.

’HJÆLP mig til at forstå, jeg ikke må arbejde’, skrev Hametner-Larsen.

Det var dog først året efter, da Ekstra Bladet havde givet Løkke årets nytårstorsk, og John-Anker Hametner igen kontaktede Løkke - denne gang med henblik på at samle penge ind til LøkkeFonden, at V-formanden reagerede.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

TILTALE

Annonce:
Annonce: