Løkke i ætsende angreb på Henrik Qvortrup: Han er dømt kriminel

Statsministerens agtelse for mediemanden kan ligge på et meget lille sted. Deres indbyrdes ringe forhold strækker sig år tilbage

Lars Løkke skuler til pressen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Lars Løkke skuler til pressen. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er i disse uger på rundtur med interview i en række mindre trykmedier.

Seneste er han på forsiden af herremagasinet Euroman. Tidligere har han givet interview til Helse om sin helbredstilstand og City Avisen om sin kærlighed til Nyhavn.

I interviewet med Euroman sender statsministeren noget af en stikpille afsted til Henrik Qvortrup, tidligere chefredaktør på SE & HØR og chef for TV2's politiske redaktion.

Magasinets journalist spørger Løkke om følgende:

'I podcasten 'Borgen Unplugged' kommenterer Henrik Qvortrup sagen om kvotekongen og sommerhuset i Skagen. På den baggrund spøger han: 'Har Lars Løkke Rasmussen en brist?' Hvad siger du til sådan et skudsmål?'

Herfra lyder det videre i artiklen:

'Statsministeren sender sit smalle blå svejserblik hen over kaffebordet.

- Ved du hvad, det kommer fra en dømt kriminel. Det synes jeg, taler helt for sig selv. Det må du gerne citere mig for.'

Afsonede med fodlænke
Dermed ribber statsministeren op i Henrik Qvortrups fortid som chefredaktør på SE & HØR. I forbindelse med afsløringen af tystys-kilden blev han idømt et år og tre måneders fængsel. Det første år af dommen blev dog gjort betinget. De tre måneders hæfte afsonede Henrik Qvortrup med fodlænke og samfundstjeneste.

SE & HØR-sagen handlede om, at ugebladet under bl.a. Henrik Qvortrups ledelse havde overvåget kendte danskeres kreditkort.

Henrik Qvortrup gennemførte i forbindelse med skattesagen et interview med Lars Løkke Rasmussen på Statens Museum for Kunst, hvor den daværende Venstre-formand var helt ude i tovene.

I sin bog 'Q' skriver Henrik Qvortrup, at han har følt, at Lars Løkke simpelthen hader ham. Et had som mediemanden i sin bog vurderer, stammer helt tilbage fra valgkampen i 2011.

- Han har en utrolig intimiderende facon, hvor man som journalist virkelig skal holde fast i sig selv.

- Han kan bare ikke lide mig, har Henrik Qvortrup fortalt til BT om sit forhold til Lars Løkke.

Journalist på Ritzau Jens Holt skriver på Twitter om Løkkes angreb på Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrup har bl.a. jagtet børnlokkere siden han blev fyret fra TV2. Foto Stine Tisvilde
Henrik Qvortrup har bl.a. jagtet børnlokkere siden han blev fyret fra TV2. Foto Stine Tisvilde