Løkke i kovending: Sådan kan jeg købes

Løkke-fonden er intet skalkeskjul for kontakt til statsministeren, understreger Løkke, som dog erkender, at 'kontakt' er til salg ad en anden vej

Løkke møder pressen tirsdag eftermiddag. Foto: Ritzau Scanpix/Keld Havntoft
Løkke møder pressen tirsdag eftermiddag. Foto: Ritzau Scanpix/Keld Havntoft
Følg Politik

Det er muligt at købe sig til adgang med statsministeren. Man skal blot smide pengene for et medlemskab til Venstres erhvervsklub.

Det oplyser Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis man vil købe sig til kontakt med mig - ikke til indflydelse men til kontakt - så kan man melde sig ind i Venstres erhvervsklub.

- Altså ligesom hvis man vil købe sig til kontakt til Mette Frederiksen, så kan man melde sig ind i Socialdemokratiets erhvervsklub. Så der er ikke noget behov for at gå andre veje, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen efter spørgsmål fra TV2's politiske reporter.

Politiken har fornylig afsløret, at man kan købe plads en plads ved et VIP-bord med statsministeren under en velgørenhedvismiddag i regi af Løkkefonden. Pris 2500 kroner.

Til rådighed
Statsministeren afviser dog, at Løkkefonden, som han selv har stiftet, har andet formål end at kæmpe for udsatte drenges forhold. Vil man købe sig til statsministiel kontakt, så er erhvervsklubben vejen, lader han forstå.

- Det er ret åbent, at vi som politikere stiller os til rådighed for nogle netværk. Det gør vi i regi af Venstre.

- Det arbejde, jeg har lavet ovre i fonden (Løkkefonden, red.), er et stykke alment velgørende arbejde, vi har sat i gang. Det må man så vælge at tro på, eller lade være.

Meldingen fra statsministeren er opsigtsvækkende, fordi han tidligere purre har afvist, penge kan bane vej til hans øjne og øre.

Nye toner
Ved et samråd om hans relationer til kvotekongen John Anker Hametner, som Ekstra Bladet har afsløret, at han både har festet med og lånt Skagen-sommerhus gratis af, afviste statsministeren, at man kan købe sig adgang til ham.

- Er det sådan, at man kan købe sig adgang til mig? Nej, det er det ikke, lod han forstå.

Gense Lars Løkke danse til kvotekongens fest:

Virakken om adgangen til statsministeren kommer efter flere medier har boret i først Lars Løkkes forhold til kvotekongerne og arbejdet i Løkke-fonden, som kritikere mener fungerer som et påskud for at sælge adgang til statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen fastholder dog, at alt er fryd og gammen. Om arbejdet i Løkke-fonden, siger han:

- Det blev sat i gang, da jeg var oppositionsleder, fordi jeg var oprigtig bekymret ved, at Danmark har et drengeproblem. Og synes sådan set, der var behov for at få skabt en kraft, der kunne sætte spotlight på det her problem, og som kunne prøve at udvikle nogle løsninger. Måske ikke perfekt i første skud - jeg kan se, der er en faglig diskussion - og det er fair nok. Men alternativet ville være at gøre ingenting.

- Det har ikke noget at gøre med mit almindelige politiske virke at gøre, siger han.

Uden pral
Statsministeren understreger, at det ikke er nødvendigt, at betale penge for et møde med ham. Faktisk bryster Lars Løkke sig af sit forhold til folket.

- Der er ikke nogen grund til at betale for at mødes med mig. Jeg tror, jeg uden at prale kan sige, at jeg er en meget tilgængelig statsminister.

- Så sent som i går var jeg ude at løbe med gode mennesker på Christianborg. Bl.a. en af de politiske kommentatorer, der fredag aften kunne sidde i tv og gøre sig forskellige forestillinger om mit virke.Tak skal I have, sagde statsministeren ifølge Ritzau inden han forlod de fremmødte reportere.

Huller i kvotekonge-garnet: Her er de 10 spørgsmål, Løkke nægter at svare på

 

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+