Løkke indtager Touren: Vil kæmpe for dansk etape i morgen

Statsministeren vil slå et slag for en dansk etape i Tour de France, når han i morgen besøger cykelløbet med præsident Macron

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil igen forsøge at lande en Tour de France-start.

I morgen mødes Løkke med den franske præsident, Emmanuel Macron, hvor de sammen vil overvære 17. etape fra La Mure til Serre Chevalier.

Forud for etapen afholder statsministeren og den franske præsident et frokostmøde.

Under besøget vil statsministeren også følge op på Danmarks bud på at være vært for starten af Tour de France ved den såkaldte Grand Départ i 2019, 2020 eller 2021.

- Samtidig er det perfekt, at vi mødes i forbindelse med Tour de France, så jeg igen kan slå et slag for, at Danmark bliver vært for Tour-starten. Danmark er en stor cykelnation, og det vil give genlyd i verden, hvis tourfeltet krydser Storebæltsbroen, kører gennem Odense og forbi Jellingstenen.

- Touren er verdens tredjestørste sportsbegivenhed, som millioner af mennesker ser, så det vil brande Danmark på en måde, som meget få begivenheder kan, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Medie: Norge konkurrerer med Danmark om Tour-start

Chefen for Touren: Vi kan starte i Danmark

- Danmark er godt klædt på til at være vært for Tour-starten. Vi har før arrangeret et verdensmesterskab og haft Giro d'Italia på dansk jord. Men det er vigtigt, at vi løbende markerer os som et oplagt valg, lyder det fra statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen er erklæret cykelfan og har flere gange deltage i Team Rynkeby, der afholder velgørende cykelløb fra Danmark til Paris.

Derudover afholder Løkkefonden, hvor Solrun Løkke Rasmussen har overtaget formandsposten, også cykelløb for udsatte drenge rundt omkring i Danmark.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag