Løkke insisterer: Alt skal forhandles på en gang

Lars Løkke vil forsøge at komme Dansk Folkeparti i møde om et 'paradigmeskift' for udlændinge på midlertidigt ophold i Danmark

Video: Mogens Flindt

Torsdag bliver skæbnesvanger for regeringens drømme om både finanslov og stor skattereform.

Det står klart efter et møde i Statsministeriet sent onsdag aften, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og DF-leder Kristian Thulesen Dahl har forsøgt at nå til enighed efter de seneste dages fastlåste forhandlinger.

Nu lægger statsministeren op til, at forhandlinger om finansloven skal fortsætte i Kristian Jensens finansminsterium.

Imidlertid insisterer Løkke fortsat på at fortsætte forhandlingerne om en skattereform, som regeringspartneren LA har ventet på i 30 måneder og vil derfor forsøge at komme Dansk Folkeparti i møde ved at forhandle udlændingestramninger i Statsministeriet med Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl og Kristian Jensen. Foto: Jens Dresling Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 19:19 Krisemøde lige nu: Iskold luft i blå blok

Kristian Jensen. Foto: Ivan Boll Dansk politik - 6. dec. 2017 - kl. 15:10 Jensen med skjult DF-sviner midt under højspændte forhandlinger

- Nogle bolde er tættere på målstregen end andre. Men vi skal have dem over. Der er også mere tidspres på nogle end andre. Finansloven skal vi se at få færdig. Men vi har nogle dage endnu, lød det efter mødet i Statsministeriet fra Lars Løkke Rasmussen.

- Og derfor har vi aftalt. Eller rettere: Jeg har sagt, at det klogeste er, at vi nu bruger morgendagen i morgen på at sparke dem så langt op af banen som muligt. Det betyder, at vi i morgen i Finansministeriet fortsætter drøftelserne om finanslov og skatteaftalen. Og så vil jeg holde møder i Statsministeriet for at se, om vi kan lave et paradigmeskift for de personer, som er på midlertidigt ophold i Danmark, siger Løkke om den låste situation.

Det er særligt de 4200 syrere med midlertidig beskyttelse i Danmark, som statsministeren nu åbner for at se, om Danmark kan sende tilbage til det krigsplagede Syrien.

Kristian Thulesen Dahl efter mødet i Statsministeriet. Foto: Jakob Jørgensen
Kristian Thulesen Dahl efter mødet i Statsministeriet. Foto: Jakob Jørgensen
 

Udlændingeforhandling Tulle og Løkke imellem
Der er med andre ord lagt op til, at alle tre emner skal forhandles samtidigt - hvorefter parterne mødes fredag morgen i Statsministeriet for at samle trådene.

Kristian Thulesen Dahl udtrykker efter aftenforhandlingen vilje til fortsat armlægning.

- Vi er ordentlige mennesker. Vi kommer, når vi bliver kaldt på. Hvis regeringen så på et tidspunkt i det forløb, vi skal have de næste par døgn, kommer i tanke om, at nu vil de alligevel godt lave en finanslov, så er Dansk Folkeparti klar, siger han.

Over for Ekstra Bladet slår han dog fast, at forhandlingerne om udlændingestramninger ikke var på bordet onsdag aften. Og han er heller ikke blevet stillet nogen konkrete forslag i udsigt inden forhandlingen med statsministeren i morgen.

- Så der er blank tavle forud for i morgen?

- Ja, det er der. Regeringen har vurderingen af, at det kan betale sig at bruge noget tid på det her. Og statsministeren vil gerne sætte sig selv for bordenden. Det har jeg selvfølgelig respekt for. Det er fint, han vil det. Det håber jeg, er fordi, han har noget i baghånden, han gerne vil tilbyde os.

DF-lederen afviser samtidig, at partiets krav om markante udlændingestramninger er kommet på bordet for sent i finanslovsforhandlingerne.

- At det kommer sent i forhandlingsforløbet og det er dér, man for alvor går til biddet, det er slet ikke unormalt. Det er den måde, man har forhandlet finanslov i al den tid, jeg har været der. Så der er ikke noget i forløbet, der er mystisk. konstaterer han.

1 af 2 Lars Løkke Rasmussen. Foto: Jakob Jørgensen
2 af 2 Lars Løkke Rasmussen efter mødet i Statsministeriet sent onsdag aften. Foto: Jakob Jørgensen
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen