Løkke: Jeg skal kunne se mig selv i spejlet

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen vil prioritere "kernevelfærd", men vil også kunne se sig selv i spejlet

Venstres formand og kongelig undersøger Lars Løkke Rasmussen vil ikke være statsminister bare for at være statsminister.

Det fastslår han onsdag - endnu en gang - efter at han var til møde i Statsministeriet med den afgående statsminister og tidligere formand for Socialdemokraterne Helle Thorning-Schmidt for at lægge linjen ved EU-topmødet i Bruxelles senere på ugen.

- Det er vigtigt, at man skal kunne se sig selv i spejlet, fordi politik er ikke kun karriere, det er et spørgsmål om at ville noget, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Så jeg skal selvfølgelig også kunne se, at jeg kan forfølge den retning, jeg har sat, selvom jeg godt ved, at det bliver i et andet tempo, end hvis jeg bestemte alting selv, siger han.

Løkkes udmelding kommer efter flere dage med forhandlinger om et kommende regeringsgrundlag, hvor det især er Dansk Folkeparti, det drejer sig om.

Alt går planmæssigt, udtaler Løkke, som gentager, at han vil stå i spidsen for en "manøvredygtig" regering.

Spørgsmål: Kan du se en manøvredygtig regering med Venstre og DF?

- Det kan jeg ikke konkludere på endnu. Jeg kan se, at jeg er udstyret med et mandat til at danne en regering under min ledelse, og jeg afdækker i øjeblikket, hvilken type regering det skal være.

- Men uanset hvad er det vigtigt, at det bliver en regering, der kan samarbejde bredt på Christiansborg, siger Løkke.

Hvis de to partier skal kunne blive enige om et regeringsgrundlag, er spørgsmålet om væksten i det offentlige - man kunne også kalde det velfærden - en helt central knast, der skal løses.

Dansk Folkeparti er gået til valg på, at den offentlige sektor skal vokse med 0,8 procent om året, mens Venstres udgangspunkt er nulvækst.

Men Lars Løkke Rasmussen, der selv lancerede Venstres planer om nulvækst i 2012, har længe åbnet for, at en vækst i det offentlige kan komme på tale.

Onsdag siger han således:

- Der er sendt klare signaler fra danskerne om, at man ønsker at prioritere noget kernevelfærd, sundhed og ældre, og det skal man kunne se.

30 kommentarer
Vis kommentarer