Løkke kalder partiledere til møde om radikale muslimer

Efter påske skal partilederne forhandle om, hvordan radikaliserede muslimer bedst bekæmpes. Se eller gense Løkkes møde med pressen her

Når partilederne vender tilbage til arbejdet efter påskeferien, er det til forhandlinger om at bekæmpe "formørkede og radikaliserede miljøer".

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) proklamerer under tirsdagens spørgetime i folketingssalen, at der nu skal findes løsninger, der virker, og som sætter hårdt ind over for dem, der ikke respekterer de danske love.

- Vi står med et rigtigt paradoks. Hvordan bekæmper man noget, som er beskyttet af vores fundamentale samfundsværdier. Det er svært. Det rammer lige ned i kernen af vores demokrati og vores samfundssjæl, siger Lars Løkke Rasmussen i salen.

Se også: Støjberg til 'almindelige' muslimer: Vi bakker jer op

Foto: Jens Dresling/Polfoto Samfund - 14. mar. 2016 - kl. 08:37 Naser Khader vil tvinge imamer til at prædike på dansk

Han har lyttet til de forskellige partiers ønsker til ny lovgivning mod radikaliserede miljøer og lægger op til at udfordre Grundlovens grænser for at finde løsninger, der virker.

- Som siger fra over for dem, som søger at begrænse vores frihed. Som tager et opgør mod dem, som grundlæggende ønsker et opgør, med det samfund vi kender og elsker, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil sætte kirkeminister Bertel Haarder (V) for enden af forhandlingsbordet med støtte fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

S-formand Mette Frederiksen takker for invitationen til forhandlinger.

- Det synes, jeg er positivt. Jeg havde tænkt mig at foreslå statsministeren at indkalde til forhandlinger, siger hun i salen.

- Men jeg vil foreslå, at statsministeren selv sætter sig i spidsen for de forhandlinger.

31 Imamer fordømmer nu TV2s kontroversielle dokumentar, hvor tv-stationens reportere filmer moskérne med skjult kamera (Foto: TV2) Samfund - 13. mar. 2016 - kl. 19:42 31 imamers dom: Fordømmer kritisk TV2-dokumentar

117 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere