Annonce:
Annonce:

Løkke: Kan tage på permanent badeferie - med fuld løn

Lars Løkke har det fint med, at han skal deltage i reality-sejlads med fuld politiker-løn - han ville nemlig have fået pengene under alle omstændigheder

Lars Løkke svarede udenom, da vi tidligere på året spurgte, om han blev modregnet i sit eftervederlag efter han havde fået job hos Gorrissen Federspiel. Om Løkke får noget - og i så fald hvad - for sin medvirken i Kanal 5-programmet er uvist.
Annonce:
Følg Politik

Lars Løkke Rasmussen (V) ser ikke noget problem i, at han den kommende tid skal være reality-deltager med fuld politiker-løn i ryggen.

Det lader den tidligere statsminister forstå i et svar til Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen på Twitter.

'Du ved jo lige så godt som jeg, at jeg er berettiget til fuld løn frem til sommeren 2021 - om jeg så ikke var blevet genvalgt, taget på permanent badeferie eller havde nedlagt mit mandat'.

Løkke refererer til, at han modtager det såkaldte eftervederlag som tidligere statsminister. Dette sikrer ham den fulde statsministerløn i en periode svarende til halvdelen af den seneste tid, han sad på posten.

Dermed modtager Løkke omkring 1,5 mio. kr. frem til juni 2021 - uanset hvad han ellers måtte foretage sig. På den baggrund kan han snart kalde sig reality-deltager på statsministerløn.

Annonce:

Artiklen fortsætter under billedet ...

Løkke i sejleroutfittet. Pressefoto: Per Arnesen
Løkke i sejleroutfittet. Pressefoto: Per Arnesen
 

Reality-'pjæk': Stikker til søs for skattekroner

I et andet Twitter-svar lader Løkke forstå, at han finder reglerne helt på sin plads.

'Lige nu er det Mette Frederiksen, der som statsminister tjener ca. 1,5 mio. om året. Mange penge, men vurdér lige hendes arbejdstid og -belastning. Synes det er fair, at hun får seks mdr.'s ventepenge pr. funktions-år, når det er slut.'

Over Atlanten
Den tidligere statsminister stævner ud fra Lanzarote i morgen, 26. november, hvor han deltager i tv-programmet 'Over Atlanten'.

Mindst tre uger senere - afhængig af vind og vejr - lander den tidligere Venstre-formand i Caribien.

Sådan tog det sig ud, da sidste års hold af kendisser rejste 'Over Atlanten'. Nu skal Løkke så være med.

'Jeg har i lang tid gået med tanken om at tage en mental pause. Trække stikket og gå fuldstændig offline i en periode. Den mulighed har jeg fået nu', siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce:

Stadig folketingsmedlem
Alt imens turen går over Atlanten, er Løkke stadig medlem af Folketinget, hvor han også sidder i Det Udenrigspolitiske Nævn.

Ekstra Bladet har spurgt Venstres gruppeformand, Karsten Lauritzen, om der kommer en suppleant i Folketinget i stedet for Lars Løkke Rasmussen, men det har ikke været muligt at få et svar.

'Lars er tidligere statsminister og formand. Han har været minister i Danmark i 14 år og ikke haft en normal uge. Han har valgt at deltage i et tv-program. Det er hans egen beslutning, og det har jeg på Lars’ initiativ haft en dialog med ham om,' skriver Karsten Lauritzen i et skriftligt svar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: