Annonce:
Annonce:

Løkke lover fortsat Syrien-støtte i de kommende år

Danmark gav torsdag 688 millioner kroner til ofrene for krigen i Syrien. Støtten vil fortsætte, sige Løkke

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Danmark vil i de kommende år være en aktiv og engageret partner, når det gælder humanitær hjælp i Syrien og landets nærområder.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag i en tale på en international donorkonference i London. Her samles der ind for kunne afhjælpe den humanitære krise i Syrien og de omkringliggende lande.

- Danmark ønsker at bidrage mærkbart til at afhjælpe de menneskelige lidelser i og omkring Syrien, siger Lars Løkke Rasmussen.

Talen kommer efter, at Danmark torsdag forpligtede sig på at give 688 millioner kroner til at hjælpe ofrene. Og Syrien vil fortsat være et fokusområde for Danmark, understreger Løkke.

Annonce:

- Danmark vil vedblive med at være en aktiv og engageret partner i årene, der kommer. Gennem humanitær hjælp, udviklingsarbejde og et styrket samspil mellem de to, vil vi forbedre levevilkårene for de mange familier og lokale samfund, som er berørt af konflikten.

Dermed lægger Lars Løkke Rasmussen op til, at Danmark næste år formentlig igen vil skulle give et beløb til Syrien. Der er nemlig fortsat lang vej til en løsning på konflikten.

Efter fem dags samtaler satte FN's særlige udsending for Syrien onsdag et foreløbigt punktum for det vanskelige forsøg på at skabe fred og erklærede en pause i fredsprocessen indtil 25. februar.

- En politisk løsning er den eneste måde at ende de frygtelige menneskelige lidelser og imødegå Daesh (et andet navn for Islamisk Stat, red.). Men mens vi arbejder på en politisk løsning, må vi holde presset på alle parter i konflikten for at sikre humanitær adgang og respekt for international lov, siger Lars Løkke Rasmussen.

Annonce:

Han mener, at der særligt er behov for at skærpe indsatsen for at give de mange børn, kvinder og mænd, som er fanget i konflikten, en bedre fremtid:

- Vi skal øge midlerne. Vi skal forbedre levevilkårene lokalt for de mange flygtninge og de samfund, som huser dem i regionen. Vi skal sikre beskyttelse, flere job og bedre adgang til uddannelse, sundhed og andre nødvendige ydelser, siger Løkke.

Ved sidste års donorkonference gav den tidligere SR-regering 250 millioner kroner til støtte for Syrien. I år beder FN om sammenlagt ni milliarder dollar - eller omkring 63 milliarder kroner - fra donorerne.

FN siger ifølge Reuters, at de 7,73 milliarder dollar er øremærket hjælp i Syrien, mens 1,23 milliarder dollar skal hjælpe syriske flygtninge i andre lande.

Natten til torsdag meddelte en af værterne for donorkonferencen, den britiske premierminister, David Cameron, at briterne frem mod 2020 lægger 1,2 milliarder pund - knap 12 milliarder kroner - til side til ofrene for krigen i Syrien.

Annonce:

Inden borgerkrigen havde Syrien omkring 18 millioner indbyggere. 4,6 millioner af dem er flygtet ud af landet, men der er også omkring 6,5 millioner internt fordrevne.

Over en kvart million mennesker er omkommet under konflikten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: