Annonce:
Annonce:

Løkke lurepasser om besøg ved Putins VM-party

Statsministeriet vil ikke svare på, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen skal overvære landsholdet spille VM-bold i Rusland

Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Politik

Om kun en uge sparkes der gang i VM for det danske fodboldlandshold.

Men mens danske roligans så småt er ved at pakke klaphat og ansigtsmaling i kufferterne, hersker der uvished i det officielle Danmark.

For selvom statsminister Lars Løkke Rasmussen tidligere har truet med, at Danmark kunne tilslutte sig en boykot af VM-slutrunden, der finder sted i Vladimir Putins Rusland, er det syv dage før Danmarks første gruppekamp mod Peru umuligt at trække et svar ud af statsministeriet.

Ekstra Bladet har fredag spurgt i Statsministeriet, om Lars Løkke skal til VM i fodbold - og i givet fald til hvilke kampe. Men her vil man ikke på nuværende tidspunkt oplyse, om statsministeren deltager.

Hvis Løkke deltager, så vil det - ifølge den almindelige procedure for statsministerens begivenheder – blive meldt ud et par dage inden i en pressemeddelelse.

Annonce:

Lars Løkke Rasmussen har ellers behændigt holdt lørdag, hvor danskerne møder Peru, fri for officielle programpunkter efter et to dage langt visit på Folkemødet på Bornholm torsdag og fredag.

Bock planlægger rejse
Selvom Løkke lurepasser i forhold til VM-slutrunden, og trods flere borgerlige politikeres opfordringer til boykot, så planlægger kulturminister Mette Bock at rejse til Moskva for at overvære Danmarks afsluttende gruppekamp mod Frankrig d. 26 juni.

Det oplyser Kulturministeriet til Ekstra Bladet.

Kolleger ryster på hovedet, men: Minister planlægger rejse til Putins VM-party

- Regeringen har på nuværende tidspunkt ikke taget endelig stilling. Der planlægges i øjeblikket hen mod, at kulturministeren kan tage til Rusland for at se Danmarks gruppekamp mod Frankrig d. 26. juni, men den endelige beslutning om regeringens deltagelse ved VM træffes snart, skriver Kulturministeriet til Ekstra Bladet.

Annonce:

Planlægningen af det eventuelle VM-besøg fra kulturministerens side kommer, mens flere kolleger i blå blok opfordrer det officielle Danmark til at blive hjemme for ikke at legitimere præsident Vladimir Putin.

Løkke overvejede boykot
Det sker, efter et giftangreb mod to russere i Storbritannien i marts, som efterforskere mener har forbindelse til Moskva. Herefter besluttede Westminster at holde alle politikere og kongelige hjemme fra VM-slutrunden for ikke at legitimere Vladimir Putin.

Boykotten blev efterfølgende bakket op af Island, som også holder deres ministre og andre prominente gæster hjemme i Reykjavik.

Kort efter meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Danmark måske kunne følge trop - både ift. at udsende diplomater, hvilket siden er sket; og ift. en officiel boykot af slutrunden:

- Det kan man bestemt ikke udelukke, men det er ikke noget, jeg står og konkluderer. Det afgørende er, at vi får vist Rusland, at vi ikke accepterer denne fremfærd, lød det i april fra Løkke i DR.

Khader: Bliv væk

I blå blok står flere politikere tilbage med en anstrengt mine over udsigten til, at borgerlige ministre kan deltage ved sommerens VM-slutrunde.

Hos de konservative opfordrer udenrigsordfører Naser Khader til, at statsminister Lars Løkke Rasmussen og andre ministre holder sig væk.

- Min holdning har ikke ændret sig. Jeg synes ikke, at det officielle Danmarks skal deltage ved VM og legitimere Putin og hans gerninger. Det vil være et forkert signal at sende, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Samtidig oplyser Naser Khader, at de konservative ministre i VLAK-regeringen bakker op om hans synspunkt.

- Jeg har rejst det her spørgsmål i K-gruppen, hvor vi har talt om, hvordan vi skulle forholde os. Der var ingen, der opponerede mod, at vi bør blive hjemme, siger Naser Khader.

VLAK-regeringen tæller tre konservative ministre: justitsminister Søren Pape Poulsen, børne- og socialminister Mai Mercado samt erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Propaganda-fremstød
Også Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, fraråder danske ministre at tage af sted til fodbold-VM:

- Jeg mener, at der er en alt for stor frygt for, at Putin vil bruge hele VM som et stort propaganda-fremstød for sit regime. Ikke mindst på baggrund af det, der er sket de seneste par år - sidst med giftangrebet og hackerangrebet mod Danmark - så mener jeg ikke, at vi skal vær en del af det, siger han og understreger, at der er tale om hans egen holdning og ikke Venstres.

- Venstre har ikke nogen holdning - vi afventer regeringen, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:
Danmark skylder ikke Grønland noget
Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Annonce:
Annonce:
Annonce: