Løkke mødte op ved blomsterhavet på Amalienborg

Statsministeren havde Solrun med til Amalienborg, hvor de så på blomsterhavet efter prins Henriks død

Lars Løkke Rasmussen og Solrun foran Amalienborg søndag eftermiddag. Foto: Ekstra Bladet
Lars Løkke Rasmussen og Solrun foran Amalienborg søndag eftermiddag. Foto: Ekstra Bladet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen var søndag eftermiddag mødt op på Amalienborg slotsplads med konen Solrun.

Her studerede statsministerparret det voksende blomsterhav foran Christian IX's Palæ, der var prins Henriks officielle bolig, frem til han døde tirsdag i sidste uge.

Lars Løkke Rasmussen talte her med flere af de tilstedeværende danskere, som var mødt op for at mindes prinsen og lægge blomster og kort. Her blev han spottet af en årvågen fotograf på søndagstur.

- Ligesom alle andre havde jeg lyst til at komme herned og vise min personlige respekt for prins Henrik og dermed opbakning til hele den kongelige familie, sagde Lars Løkke Rasmussen ifølge Ritzau foran Amalienborg.

Lars Løkke i samtale med en borger foran Amalienborg. Foto: Ekstra Bladet
Lars Løkke i samtale med en borger foran Amalienborg. Foto: Ekstra Bladet
 

Statsministeren udsendte i onsdags sine officielle mindeord for prins Henrik. Her hyldede Lars Løkke prins Henrik for sit livsmod:

'Prins Henrik satte tydelige aftryk på verden omkring sig gennem hele sit liv. Han var en facetternes mand med mod og kant. Han turde sætte sig selv og sin person i spil og nægtede at være tilskuer til livet. Livet skulle leves og opleves', hed det blandt andet i mindeordet.

Prins Henrik bisættes på tirsdag ved en privat ceremoni, hvorefter hans aske delvis spredes over de danske farvande og nedsættes i urne ved Fredensborg.

Danskere siger farvel til Prins Henrik i Christiansborg Slotskirke. Video: Jakob Jørgensen

205 kommentarer
Vis kommentarer