Løkke: Nogle bydele er rene parallelsamfund

Regeringen tager hul på debatten om folk med dansk pas, som "ikke vil Danmark"

Der er styr på asyltilstrømningen. Og flere flygtninge kommer i arbejde. Men der er lang ved igen, før integrationsproblemerne er løst, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Derfor er udfordringen med parallelsamfund højt på dagsordenen, når regeringen mødes til seminar i Esbjerg mandag og tirsdag.

- Rundt omkring i landet er der slået huller i danmarkskortet. Vi har nogle bysamfund som er rene parallelsamfund. Det har vi svigtet på historisk, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren slår fast, at regeringen arbejder benhårdt på at slippe af med udlændinge, der ikke skal være i Danmark.

Han henviser til, at udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) for nylig blev enige med Nigeria om en hensigtserklæring, der skal bane vej for, at nigerianere uden opholdstilladelse kan sendes hjem.

Og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) arbejder på at få sendt kriminelle rumænere tilbage til Rumænien.

- Men vi er også nødt til at acceptere, at vi har folk i Danmark, som har dansk pas og er her i tredje generation, som ikke rigtig vil vore samfund. Der kan man ikke bare rive passet i stykker, siger Løkke.

108 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen