Løkke om Bødskov-overfald: Jeg blev godt nok vred

Statsminister Lars Løkke (V) håber, at gerningsmanden til overfaldet på Morten Bødskov (S) snart findes

Lars Løkke er vred over overfaldet på socialdemokraten Morten Bødskov. Polfoto: Miriam Dalsgaard.
Lars Løkke er vred over overfaldet på socialdemokraten Morten Bødskov. Polfoto: Miriam Dalsgaard.

Vrede og et håb om hurtig anholdelse er blusset op hos statsminister Lars Løkke (V).

Det skyldes overfaldet på socialdemokraten og tidligere justitsminister Morten Bødskov i går aftes til en EM-fodboldkamp på storskærm i København.

- Jeg blev godt nok vred, da jeg hørte, at min politiske kollega Morten Bødskov fra Socialdemokraterne blev overfaldet, da han så EM-fodbold på Islands Brygge i går, skriver Lars Løkke på Facebook.

- Uanset, om man er medlem af Folketinget eller almindelig borger i dette land, skal man kunne færdes frit uden at frygte for vold og overfald.

Morten Bødskov har sovet på panodiler, efter at han blev slået ned i går aftes. Dansk politik Bødskov til Ekstra Bladet: Dybt chokerende oplevelse

Mette Frederiksen (S) kalder overfaldet politisk motiveret, men så langt vil statsministeren ikke gå.

- Er angrebet på Morten Bødskov politisk motiveret, sætter det sagen i et om muligt endnu mere alvorligt lys, skriver Lars Løkke.

- I et demokrati er det helt afgørende, at alle – ikke mindst vores valgte repræsentanter - frit kan mene og udtrykke, hvad de tænker, uden at skulle se sig over skulderen, når de går på gaden eller er til en glad fodboldaften i deres lokale kvarter.

Morten Bødskov har nu været på Københavns politigård, hvor han forklarede betjente om overfaldet og gerningsmanden.

Selv beskriver Bødskov gerningsmanden, som en ung mand af dansk oprindelse i jeans og med sort hættetrøje med hætten oppe. Samtidig havde han et kors tatoveret på underarmen.

Korset beskrives som omridset af et almindeligt, kristent kors, som ikke er fyldt ud. Krydset er op mod albuen.

Mette Frederiksen (S) mener, at overfald på Morten Bødskov er politisk motiveret. Foto: Anders Brohus Dansk politik Mette F: Bødskov-overfald er politisk motiveret

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der oprettet en sag hos Københavns Politi under paragraf 119 i straffeloven.

Dermed anses overfaldet for at være mod en person i 'offentlig tjeneste eller hverv', og den maksimale straf er derfor otte års fængsel.

- Jeg håber, at gerningsmanden snart anholdes og at Morten hurtigt kommer til hægterne, så han igen trygt kan følge EM-kampene på Bryggen, skriver Lars Løkke.

159 kommentarer
Vis kommentarer