Lars Løkke insisterer på, at Jon Stephensen er berettiget til at sidde i Moderaternes folketingsgruppe, bevare sit ordførerskab og lystigt forsætte sit virke.
Ja, ja sagerne om den mulige falske underskrift, den tvivlsomme brug af Aveny-T's offentlige penge og hans chikane af syge skuespillere ser ikke kønne ud.
Men problemerne er og bliver en sag mellem Jon Stephensen og vælgerne, fastholder Lars Løkke. Hos Moderaterne er der vitterligt høøøjt til loftet.
- Vi ønsker ikke at være en slave af den koreografi, som almindeligvis bliver fulgt her på Christiansborg, hver gang folk er kommet i problemer.
- Så bliver alt set igennem en linse. Små sager bliver store. Man når til det punkt, hvor man ikke kan stikke en kæp i en lort uden at ødelægge begge dele. 'Føler du dig ikke lidt syg, er det ikke bedre du tager noget orlov - kunne du ikke trække tæppet hen over hovedet, så ses vi igen om tre måneder.'
- Det vil vi ikke. Det kan ikke oversættes til, at så kan man gøre, hvad man vil. Men vi vil ikke reagere på den måde.
- Vi vil ikke lægge os ned for det dér, buldrer Lars Løkke, der har sat Ekstra Bladet stævne forud for Moderaternes første årsmøde i weekenden.
- Det drejer sig om en anklage om dokumentfalsk - alligevel bliver du ved med at holde hånden over din kulturordfører. Hvad søren foregår der?
- Anklage?
- Han har jo selv erkendt, at det er hans stemme på den lydfil?
- Jo, men jeg er for længst stået af på at følge med i de detaljer. Altså jeg forholder mig til, at hvis folk har gjort noget ulovligt, så må man retsforfølge dem. Jeg er ikke vidende om, at der er indgivet politianmeldelse, eller der har været efterforskning. Eller at nogen er dømt for noget.
- Så kan jeg få øje på en teaterdirektør, som har stået i spidsen for en institution, der rent objektivt har udviklet sig. Det har jeg kunnet se som kulturbruger.
- Han er stoppet på en trist måde. Der er en hel masse beskyldninger frem og tilbage. Det er ikke noget, jeg kan gå ind. Det må teatret og Jon Stephensen ordne indbyrdes.
- Men hvordan kan han være din kulturordfører med det miljø, der er omkring ham nu?
- Fordi han er valgt til Folketinget.
- Jeg spørger til, hvorfor han er din kulturordfører?
- Fordi han er valgt til Folketinget. Fordi gruppen har udpeget ham til kulturordfører. Man kan mene alt muligt om Jon Stephensen. Og det kan jeg se, at der er nogle, som gør. Det rokker ikke ved, at han er en kulturpersonlighed, som på en række markante måder har sat et aftryk.
- Efter han har forladt det, er ting blevet hvirvlet op. Det er ikke noget kønt billede. Det skal jeg være den første til at sige. Det er han jo også selv klar over. Han er kommet med en række undskyldninger.
- Han kommer på en lang rejse, tror jeg, for at genoprette tilliden i det miljø. Det kan jeg ikke gøre for ham. Det må han selv gøre. Vi er ikke sådan et parti, der starter med at save benene af folk, fordi de har slået sig på nogen - eller nogen har slået sig på dem.
- Har du taget en snak med Mette Frederiksen om at frede ham, fordi det vil være godt for mandaterne og regeringens liv?
- Nej, det har jeg ikke. Jeg har ikke taget nogen som helst snak med Mette Frederiksen om, hvad der sker i Moderaterne. Jeg kommer heller ikke til at tale med hende om, hvordan man gør i Socialdemokratiet, slutter Lars Løkke Rasmussen.
Stort interview
Lars Løkke Rasmussen kaster sig nu også ind i sagen om hans søn Bergurs betændte partiskifte til Moderaterne fra Venstre. Freden mellem de tidligere kamphaner i Venstre og Moderaterne er lagt under låg, men farmand Løkke afleverer stikpiller på stribe i dette interview med Ekstra Bladet.