Annonce:
Annonce:

Løkke om rabalder i Venstre: Det er ganske almindeligt

Statsministeren forklarer, at forslaget, der er under angreb, skal skaffe penge til regeringens politik

Løkke forsøger at lægge låg på uroen i sit parti. Foto: Jens Dresling
Løkke forsøger at lægge låg på uroen i sit parti. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik

Der har været gang i debatten på de indre linjer i Venstre i denne uge.

I går blev der afholdt krisemøde over telefonen for folketingsgruppen, efter flere medlemmer med Søren Gade i spidsen både åbent og lukket sønderkritiserede et udspil fra regeringen om at yde statslån til almene boligselskaber.

Torsdag formiddag kommenterede Lars Løkke for første gang løjerne. Og skal man tro Venstres formand, så er den slags uenigheder hverdag i partiet, han er formand for.

- Er det en krise?

- Det er bestemt ikke nogen krise. Det er ganske almindeligt politisk arbejde, som handler om, at Venstre til august skal fremlægge en god finanslov, som balancerer forskellige hensyn.

Lars Løkke medgiver dog, at folketingsgruppen ikke har været informeret godt nok.

Annonce:

- Der har ikke været tilstrækkelig god kommunikation. Derfor er det aftalt, at det arbejdes der videre med hen over sommerferien. Så er der ikke mere at sige til det, udtaler han.

Jensen om Venstre-lækage: Det kan være hacket

Det skete under Venstres krisemøde

Statsministeren var i det hele taget ikke rigtigt i humør til at tale om situationen, der for alvor eksploderede, da Ekstra Bladet kunne afsløre en række interne mails imellem medlemmer af Venstres folketingsgruppe.

Han gør dog en dyd ud af at forsvare de forkætrede statslån, som gør nogle af hans partifæller rasende.

- Prøv at høre her, jeg tror ikke jeg kan tilføre den debat noget. Regeringen har gjort sig nogle overvejelser om, hvordan man kan tage gevinsten ved at staten garanterer for lånene til den almene sektor. Det har der været en drøftelse om. Det er der nu et videre arbejde om henover sommeren.

- Hvad siger du til at der på den måde bliver lækket fra din folketingsgruppe?

Annonce:

- Jeg har ikke flere kommentarer til den sag. Regeringen arbejder på et finanslovsudspil, der kommer i slutningen af august. Det skal gerne gå i balance.

Mulig gevinst
- Vi har store ambitioner om at det bedre skal kunne betale sig at arbejde. Om at vores iværksættere, vores virksomheder får bedre rammevilkår. Om at vi kan løfte vores forsvarsudgifter. Det skal også finansieres.

- I den sammenhæng har vi fået øje på, at når man tager den almene boligsektor, så er det defacto sådan, at staten indestår for alle lånene. Og når vi indestår for alle lånene, er der så en metode til at få de lån billigere hjem, så vi kan få en gevinst? Det har der ligget en model på. Det har der været nogle spørgsmålstegn ved.

Interne mails afslører: Bitter strid i Venstre

- Trækker I det forslag tilbage?

- Jeg har lige gjort rede for, hvordan den her sag håndteres, så jeg har ikke mere at sige.

- Søren Gade mener, det fører til højere boligpriser, fordi realkreditinstitutionerne mister indtægter (...) Hvad siger du til den kritik fra Søren Gade?

- Jamen, det giver ikke anledning til at tilføre noget nyt til det jeg allerede har sagt. Derfor giver det god mening at arbejde med den her sag, som jeg har gjort rede for.

Engell: Sådan fik Søren Gade formandskrigen til at blusse op

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: