Løkke om Tulles bombe: Tag det nu stille og roligt

Lars Løkke Rasmussen mener, at DF's afvisning af skattelettelser er blæst ud af proportioner

Statsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer til, at sagen med Kristian Thulesen Dahls afvisning af at ville give skattelettelser i denne valgperiode ikke gøres større, end den er.

- Helt ærligt: Jeg ser også TV og læser også aviser, og kan se, at det her er et slagsmål, der er til at formidle, og overskrifterne bliver store. Jeg vil bare sige, at I sætter nogle overskrifter på nogle aviser, hvis indhold først skal skrives til august. Så tag det nu stille og roligt, det gør jeg, siger Lars Løkke Rasmussen torsdag formiddag.

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Polfoto/Jens Dresling) Dansk politik Engell: Total konfrontationskurs i blå blok

- Det er sådan, at efter sommerferien fremsætter regeringen en plan for dansk økonomi i 2025-perspektiv, som forholder sig til de udfordringer Danmark har med flygtninge- og migrationskrisen, og som peger på hvad det er for nogle reformjusteringer, vi eventuelt skal lave for at få noget økonomi frem til 2025, lyder det fra statsministeren

Du kan glemme alt om en skattereform i denne valgperiode. Den besked fik Lars Løkke her til aften fra DF' formand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Jens Dresling Dansk politik Tulles skattebombe: I krig med Løkke og Samuelsen

Kristian Thulesen Dahl lagde i aftes gift ud for statsministerens helt centrale valgløfte om skattelettelser. DF-formanden nægter nemlig at lægge stemmer til en skattereform på denne side af et Folketingsvalg. Det oplyste han til DR.

- Hvis man fastholder flygtningepolitikken, så betyder det, at der ikke er plads til skattelettelser. Og det kan jeg ikke se ændre sig i resten af regeringsperioden, og så kan man lige så godt sige det, som det er, lød det fra Kristian Thulesen Dahl til DR.

Både Venstre og Liberal Alliance, der går målrettet efter lettelser i topskatten har siden i aftes manet til besindighed.

Liberal Alliances politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll mener dog stadig, at partierne i blå blok nok skal finde sammen om en skattereform til efteråret.

- Vi ser frem til forhandlingerne til efteråret. Mon ikke det løser sig? Det tror jeg på. Vi tror på, at hvis de blå partier sætter sig sammen, bliver der både plads til skattelettelser og til noget, der er vigtigt for Dansk Folkeparti, skrev LA's Simon Emil Ammitzbøll eksempelvis i aftes i en sms til Ekstra Bladet.

1 af 2 Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling)
2 af 2 Foto: Casper Dalhoff
185 kommentarer
Vis kommentarer