Løkke opgiver at hæve pensionsalderen yderligere

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opgiver at hæve pensionsalderen yderligere, siger han til DR Nyheder og Jyllands-Posten

Foto: AP
Foto: AP

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opgiver at hæve pensionsalderen yderligere. Det siger han til DR og Jyllands-Posten.

Det skyldes, at der ikke kan samles politisk opbakning til planerne.

- Det er dog overordentligt svært at se, at der kan samles bred opbakning til det. Regeringen har derfor besluttet, at de planer, som vi præsenterer om en uges tid, ikke vil indeholde det element, siger statsministeren til DR.

Højere pensionsalder bliver dermed ikke en del af regeringens kommende 2025-plan.

Mangel på ledige hænder
I en e-mail til Jyllands-Posten uddyber Lars Løkke Rasmussen:

'I dag lever vi længere, end vi regnede med, og samtidig mangler der ledige hænder. Derfor ville det være fornuftigt at justere forliget for at skabe større lighed mellem generationerne og sikre vores fremgang og velstand', skriver Lars Løkke Rasmussen i en e-mail til Jyllands-Posten.

Her er beviset: Så fed er politikernes nye pensions-fidus

Pensionsalderen blev ændret i 2006 og igen i 2011.

I august sidste år varslede den daværende V-regering i 2025-planen, at man ønskede at hæve pensionsalderen med et halvt år fra den 1. januar 2025 – fra 67 til 67,5 år. Det skyldes, at danskerne lever længere end forudset.

'Det er glædeligt, at danskerne lever længere end forudsat, men det betyder også, at reguleringen af aldersgrænserne er kommet bagud. Enhver ansvarlig regering må tage bestik af situationen, når levetiden stiger', stod der i regeringsgrundlaget, der blev fremlagt i november.

Mette F. angriber Løkke: Hvor sent skal danskerne på pension?

Et flertal med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har dog sagt nej til at hæve pensionalderen. Og siden regeringen i november blev udvidet med Liberal Alliance og De Konservative har 2025-planen været lagt på hylden.

- Lars Løkke Rasmussen, i dag stiller jeg dig derfor et spørgsmål. Hvor meget længere skal danskerne arbejde? Er det et halvt år? Er det et år? Er det to år? Jeg synes, at I fortjener et svar, sagde Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, til de fremmødte i sin 1. maj-tale.

Tulle: En festdag i dag
Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen-Dahl, deler sin begejstring på Twitter.

'En festdag i dag. Liverpool i Champions League og regeringen der endelig opgiver højere pensionsalder. Sådan :-)', skriver formanden.

Det skal dog retteligt siges, at Liverpool endnu ikke er i Champions League.

Politisk kommentator på Børsen, Helle Ib, kalder det 'en død sild', der endeligt er erklæret død, efter at Løkke har opgivet at hæve pensionsalderen.

Danskere om politikernes nye pensions-fidus: Voldsomt og urimeligt

Venstre står fast: Usolidarisk ikke at hæve pensionsalderen