Løkke på Facebook: Vi drak 'et par glas vin' til maden

Lars Løkke svarer på nye bilagshistorier. Det var kutyme at få vin til maden

Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsen, uddybe bilags-sagen.

Lars Løkke Rasmussen har sent mandag aften opdateret sin Facebook-profil, efter Ekstra Bladet har skrevet, at der i hans tid som statsminister blev faktureret anseelige mængder alkohol, når Løkke var på officielle udlandsrejser med Forsvarets Challenger-fly.

Løkke ombord på Challenger-flyet (foto: Jan Sommer) Dansk politik - 2. mar. 2015 - kl. 21:14 Nye Løkke-bilag: Flydruk i arbejdstiden

På sin Facebook-profil skriver Lars Løkke bl.a., at det var kutyme, at der blev drukket vin til maden på hjemturene fra møder i udlandet.

'Det har altid været kutyme, at vi på hjemflyvninger om aftenen har fået et måltid mad og et par glas vin. Mon ikke det stadig er kutyme i Statsministeriet, selvom man ikke længere kan se i detaljer, hvad der er spist og drukket. Under alle omstændigheder vil det blive sådan igen, hvis jeg skulle blive statsminister påny,' skriver Løkke på Facebook, hvor han samtidig betvivler Forsvarets faktureringsmetode.

'På 16 flyvninger er der faktureret 43 fl. vin á 125 kr. og 37 øl á 20 kr. Hvis alt vitterligt er drukket, svarer det til 295 genstande for de ca. 120 civile rejsende - eller små 2,5 genstande pr. deltager pr. returrejse,' skriver Løkke om omfanget af alkohol på det totale antal rejser.

Ekstra Bladet vil imidlertid de kommende dage behandle flere ture enkeltvis. Bl.a. en tur til og fra Moskva, som Løkke også tager under behandling på Facebook:

'Men det stopper ikke her: På en flyvning fra Moskva har vi endvidere spist 57 poser chips/peanuts, fire kasser chokolade, fire kasser kransekage og drukket 40 (kilde)vand. Vi må have trillet ud af flyet efter de ca. to timers flyvning - eller også har Forsvaret måske faktureret det, der er taget om bord (fortæret eller ej). Måske er det derfor Statsministeriet og Forsvaret klogeligt har kigget faktureringsmetoden efter i sømmene. Men det kan man jo spørge statsministeriets departementschef om...'

Ingen peanuts

Ekstra Bladet beskriver i morgen og de kommende dage flere af Lars Løkkes tjenesterejser, hvor der er faktureret alkohol undervejs. Indimellem i et omfang, så der var fem-seks genstande pr. deltager på flyvninger af to-tre timers varighed.

Bilagene fra rejsen til og fra Moskva, som Løkke nævner i sin Facebook-opdatering, dækker over fakturerede mad- og drikkevarer fra både ud- og hjemrejsen for i alt seks personer. Desuden er de 57 poser chips og peanuts streget over i bilaget og er altså ikke blevet endeligt fortæret eller faktureret, som Venstre-formanden skriver.

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret, Aalborg Universitet, slår fast, at rejser med Challenger-flyet ubetinget er at betragte som arbejdstid:

- Lige så snart ministre træder ind i ministerbilen eller om bord på flyet, og er ude i anledninger, som har med ministeriet at gøre, så er de på arbejde og må opføre sig derefter, indtil de er hjemme igen, siger han.

Følg Ekstra Bladets dækning, som du kan følge fra i morgen.

218 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere