Løkke præsenterer V-regering søndag

Venstre-regering på plads. Præsenteres søndag formiddag kl. 10.00

Her annoncerer Lars Løkke, at regeringen kun bliver med Venstre-folk.

Den nye Venstre-regering under Lars Løkke Rasmussen er på plads, meddeler Dronningens kabinetsekretær i en pressemeddelelse.

Løkke har i dag orienteret Dronningen om, at han har gennemført regeringsforhandlinger med Folketingets partier 'og oplyst, at der under hans ledelse vil kunne dannes en regering bestående af repræsentanter for partiet Venstre, som støttes af et flertal i Folketinget', fremgår det af pressemeddelelsen.

Lars Løkke præsenterer sit nye ministerhold for dronning Margrethe på Amalienborg kl. 10.00 søndag. Derefter vil de nybagte ministre - ovenpå et lille glas og en sludder hos majestæten - træde frem på Amalienborg slotsplads, som traditionen byder.

De blå partiledere under valgkampen. (Foto: Astrid Dalum) Dansk politik Ballade fra dag 0: Tulle hælder Samuelsen ned af brættet

PR/Socialdemokraterne Dansk politik Corydon samarbejder gerne med svag V-regering

Formaliteterne for den nye regering er også på plads, og det fremgår således af kabinetsekretærens pressemeddelelse, at fungerende statsminister Helle Thorning-Schmidt har 'tilrådet Hendes Majestæt Dronningen, at det overdrages Venstres formand Lars Løkke Rasmussen at danne en regering bestående af repræsentanter for partiet Venstre. Hendes Majestæt Dronningen har herefter opfordret Venstres formand Lars Løkke Rasmussen til at danne en sådan regering.'

Dermed er Dronningens rolle i regeringsdannelsen holdt intakt, da det ifølge grundloven er hende, der giver det officielle mandat, for at en regering har legitimitet. Med Thornings afgang og Løkkes tilgang på plads, har vi nu kun til gode at se, hvem Lars Løkke Rasmussen udpeger til ministre i sin regerinig.

256 kommentarer
Vis kommentarer