Løkke presser Pape: Mere sandsynligt med folketingsvalg

Der er stadig kaos på Christiansborg, og nu sender statsminister Lars Løkke en presbold af sted mod De Konservative

Pape på vej til mødet uvidende om og utilfreds med, at Eva Kjer også dukker op

Det er mere sandsynligt, at Lars Løkke (V) trykker på valgknappen, end at statsministeren fyrer miljøminister Eva Kjer Hansen.

Det siger Lars Løkke selv til Ekstra Bladet kort før, at den omstridte landsbrugspakke skal stemmes igennem i Folketingssalen, selvom et flertal med De Konservative ikke har tillid til miljøministeren.

Lars Løkke vil dog ikke tage forskud på flertallet imod hans minister.

- Jeg kender udmærket positionerne. Får det mig til at afskedige min minister? Nej, det gør det ikke. Så er der det andet – lidt mere sandsynlige udfaldsrum – det at udskrive et folketingsvalg, siger Lars Løkke til Ekstra Bladet.

Dermed sender han et varsel af sted mod De Konservatives formand Søren Pape, om at statsministeren ikke har tænkt sig at være den første der blinker i den politiske stirrekonkurrence.

 

Rød blok fremsætter mistillidsvotum til miljøminister

Varslet kommer kort før, at blå blok skal mødes for at forhandle en grøn tillægsaftale til landbrugspakken, som De Konservative mener er for sort.

- Det nemmeste ville være at fyre ministeren eller udskrive et folketingsvalg. Jeg har klart i går redegjort for, hvorfor jeg ikke synes, de to udfaldsrum er dem, som man lige skal træde ind i, og derfor betræder vi nu den svære vej, siger statsministeren.

- Jeg vil gerne give det en chance og forhandle en tillægsaftale, som forhåbentlig også kan føre til at føre til at genopbygge den nødvendige tillid.

Rød blok har her til formiddag fremsat en forespørgsel om et mistillidsvotum til Eva Kjer Hansen, som formentlig skal behandles på onsdag i næste uge. Får miljøministeren et flertal i mod sig her, så har hun kørt sin sidste tur i ministerbilen.

Lars Løkke håber dog, at forhandlingerne kan være med til De Konservative igen får tillid til Eva Kjer Hansen.

- Nu starter vi nogle forhandlinger med det formål at få lavet en natur- miljø- landbrugstillægsaftale og forhåbentlig også samtidig med genopbygge den tillid, som for en stund er væk, siger Lars Løkke.

Eva Kjer blev inviteret med til krisemøde af Lars Løkke

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.