Løkke: Retsforbehold skal til afstemning inden jul

Den nye Venstre-regering vil fremrykke folkeafstemning om EU-retsforbeholdet, så det afholdes inden jul

Her kan du se eller gense Lars Løkke Rasmussens pressemøde, hvor regeringsgrundlaget blev præsenteret (foto: Tariq Mikkel Khan)

Danskerne skal allerede til afstemning igen inden jul.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde, hvor han fremlægger sin nye regerings regeringsgrundlag.

Det er dog ikke valg til Folketinget, men en folkeafstemning om at justere det omstridte retsforbehold i EU, som vi skal stemme om inden jul. Afstemningen var ellers var sat til afstemning i løbet af 2016.

Det stemmer vi om

Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre, Venstre, Konservative og SF blev tidligere på året enige om en aftale, som danskerne skal stemme om. Den indebærer blandt andet, at Danmark skal kunne indgå i et internationalt politisamarbejde med resten af EU, når Europol nedlægges snart.

Ud over Europol lægger aftalen op til, at Danmark skal blive i EU's fælles anklagemyndighed, Eurojust, og at Danmark skal være en del af et europæisk system for registrering af flypassagerer, PNR-registret, som har til formål at kortlægge potentielle terroristers rejsemønstre.

Partierne var dog enige om, at Danmark fortsat selv skal bestemme over udlændinge -og asylpolitik.

Søndag formiddag præsenterede Lars Løkke Rasmussen sit nye ministerhold (foto: Tariq Mikkel Khan)
 

Den nye regering blev både før og efter præsentationen sat under lup af politisk redaktør Steen Larsen og politisk reporter Per Mathiessen
 

Søndag morgen gik Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, 'Til Stålet' sammen med opinions-redaktør Mads Kastrup og vært Paula Larrain

59 kommentarer
Vis kommentarer