Løkke revser Britta: 'Eksklusive rideheste' fremfor de svageste

Statsminister Lars Løkke (V) talte om den svindelsigtede Britta Nielsen, det omstridte håndtryk og Ekstra Bladet i sin tale på Venstres landsmøde

- For et par uger siden læste jeg noget i Ekstra Bladet, som gjorde mig knotten... Løkke har netop forladt talerstolen - se et udpluk her, hvor Ekstra Bladet får en frisk kommentar med på vejen. (Video: Ritzau via Venstre)
Følg Politik

Svindelsagen med den 64-årige Britta Nielsen og hendes medsigtede børn udfordrer fællesskabet.

Det mener Lars Løkke Rasmussen (V), som for første gang omtalte svindelsagen fra Socialstyrelsen i sin tale på Venstres landsmøde i Herning lørdag.

- Vi lever i en tid, hvor både friheden og fællesskabet udfordres. Penge som skulle være gået til samfundets allersvageste er systematisk forsvundet. Og er muligvis brugt på eksklusive rideheste, sagde Lars Løkke Rasmussen i sin tale på landsmødet.

Løkke beklagede den svindelsigtede Britta Nielsen. (Video: Ritzau via Venstre)

Britta Nielsen er sigtet for at overføre mindst 111 mio. kr. til sig selv i stedet for udsatte grupper. Samtidig har hendes yngste datter fortalt, at hun fik millionbeløb af sin mor til at købe og sælge heste.

Brittas datter indrømmer: Hest kostede 2,2 mio. kr.

Statsministeren satte svindelsagen i bås med skandalen om udbytteskat og Danske Banks hvidvask i Estland.

Bagmandspolitiet: Vi kigger også på heste

Løkke læste Ekstra Bladet
Lars Løkke Rasmussens tale var blottet for politiske udspil, men statsministeren kom ind på noget, han havde læst i Ekstra Bladet.

- For et par uger siden læste jeg noget i Ekstra Bladet, som gjorde mig lidt knotten. Det prøver jeg ellers at undgå. Altså at læse Ekstra Bladet, sagde Lars Løkke.

Det var dog ikke en historie om et gratis sommerhus-ophold hos en kvotekonge eller et møde om konen Solrun Løkke Rasmussens lærerjob, som gjorde statsministeren småsur.

Det var derimod en historie om, at Det Hvide Hus i en rapport konkluderede, at måden vi gør tingene på i Danmark og de øvrige nordiske lande, fører til lavere levestandard.

- Jeg deltager til enhver tid i en konkurrence om hvem, der har den bedste samfundsmodel: Danmark eller USA, sagde statsministeren i sin tale

- For jeg ved, at vi, Danmark, ville vinde hver gang, slog Lars Løkke fast.

Du kan læse Ekstra Bladets historie om Det Hvide Hus, som gjorde Løkke knotten her:

Det Hvide Hus revser Danmark: Levestandarden i USA er langt højere

Håndtryk ikke Løkkes ide
Venstreformanden kom også ind på det omstridte håndtryk, som et flertal har besluttet skal indgå i en ceremoni for at få dansk statsborgerskab.

Det er dog ikke en ide, som er groet i Løkkes have, lod han forstå.

- Det var jo ikke os der foreslog det. Men det var det der skulle til, hvis vi ville have flertal for en - i øvrigt god - aftale, sagde Lars Løkke.

Derfor forventer Løkke et håndtryk. (Video: Ritzau via Venstre)

Alligevel mener statsministeren, at det er et rimeligt krav - at man giver hånd - for at få et dansk statsborgerskab.

- Hvis man er så inderligt imod ligestilling mellem mænd og kvinder, at man vil lade et håndtryk – et håndtryk! - stå i vejen for at få et dansk pas, så er det måske også bedre, at man bliver fri, sagde statsministeren.

Venstre holder landsmøde i Herning lørdag og søndag.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind