Annonce:
Annonce:

Løkke sår tvivl om regeringens fremtid

Konservative udviser mistillid til Eva Kjer, men støtter stadig regeringen, lyder det

Her melder Pape ud, at Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer (Foto: Lasse Brøndal)
Annonce:
Følg Politik

Efter længere tids boksekamp mellem miljøminister Eva Kjer og mediernes optrevling af, hvordan hun har fået en landbrugspakke på benene, udviser De Konservative nu mistillid til ministeren. Det betyder, at hun efter alt at dømme må forlade sin ministerpost.

Det siger den konservative leder, Søren Pape Poulsen, tirsdag aften ved et pressemøde. Han siger samtidig, at selv om partiet nu ikke længere har lyst til at støtte miljøministeren, så står de altså stadig bag regeringen.

- Det har nu vist sig, at konsekvenserne af landbrugspakken, som er blevet præsenteret af ministeren til offentligheden, ikke er retvisende, siger Søren Pape.

Det har fået landets statsminister, Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen, til tasterne på både Facebook og Twitter, hvor han skriver, at han har indkaldt alle ledere af de blå partier til et møde klokken 21.

Annonce:

'Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være i regering...', skriver han videre. Det blå ledermøde sluttede ved midnat tirsdag, og her sagde den konservative leder, at man ville fortsætte onsdag.

Her kommer Steen Larsen, der er politisk redaktør på Ekstra Bladet, med en forklaring på, at Konservative har mistillid til Eva Kjer (Foto: Lasse Brøndal)

Sådan rullede gyllen
Eva Kjer kom i et stinkende stormvejr 8. februar, da BT afslørede, at store dele af en netop fremlagt pakke til kommunerne om vedligehold af vandløb fra ministeren, mere eller mindre var kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Seks dage senere kunne Berlingske så skrive, at pakken til kommunerne slet ikke var så gavnlig for naturen, som regeringen mener.

Hele miseren blev kaldt gylle-gate, fordi det handlede om, at landmændene blandt andet skulle have lov at rette vandløb ud, og kunne gøde mere.

Annonce:

Sidste mandag blev partierne omkring aftalen gjort opmærksomme på det hele, og det kom frem i lyset, at landbrugspakken samlet ville være en forringelse for miljøet. Det endda på trods af, at Folketinget var blevet fortalt af netop Eva Kjer, at landbrugspakken altså ville gavne miljøet.

Tirsdag fastholdt Eva Kjer Hansen stadig efter et samråd, at hun ikke har vildledt Folketinget om miljøeffekterne i pakken.

- Jeg har jo lagt alt åbent frem, sendt rapporter og notater til Folketinget, så Folketinget har kunnet følge med i forudsætninger bag de politiske beslutninger, vi har truffet. Det står jeg fuldt ud på mål for, sagde hun.

Erfaren folketingspolitiker
Eva Kjer Hansen har siddet i Folketinget siden 1990. Hun var socialminister under Anders Fogh Rasmussens VKO-regering fra 2004 til 2007.

I september 2007 blev hun for første gang minister for fødevareområdet, da hun overtog ministerposten som fødevare-, landbrug- og fiskeriminister.

Efter formandsskiftet i Venstre fra Anders Fogh til Lars Løkke blev Eva Kjer Hansen dog sat af ministerholdet.

Hør Simon Emil Ammitzbølls kommentar til Konservative her (Foto: Lasse Brøndal)

Annonce:

Hør Kristian Thulsen Dahls kommentar her (Foto: Lasse Brøndal)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Omkvædet klinger hult fra den socialdemokratiske regering

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: